Gaming

Az Activision botrány folytatódik: Rejtett kamera a mosdóban

Már többször is írtunk nektek az Activision Blizzard botrányáról. Azonban most egy újabb információ ütötte fel a fejét. Még 2018-ban az Activision Blizzard egy korábbi informatikai dolgozója kamerákat szerelt fel a cég minnesotai irodájának mosdójában. Szándéka az volt, hogy „kémkedjen” a munkatársak után, miközben azok a mosdót használják – derült ki a Waypoint által áttekintett bírósági feljegyzésekből és az akkori helyi médiajelentésekből.

Az alkalmazott, akit én nem neveznék meg, bűnösnek vallotta magát a „magánéletbe való beavatkozásban”, ami súlyos vétség, és felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Később állítólag megszegte a feltételes szabadlábra helyezését, ami arra kötelezte, hogy „a szexuális bűnözői kezelésen vegyen részt utasítás szerint”. Az alkalmazott Minnesotában dolgozott, ahol a cég minőségbiztosításaival foglalkozott.

Bírósági dokumentumok

A bírósági dokumentumok szerint a rendőrség akkor értesült arról, hogy az Activision Blizzardnál gond van, amikor egy férfi alkalmazott megjelent a rendőrség előterében 2018. augusztus 23-án, késő este, 22:47-kor. Az említett dokumentumokban névtelenül szereplő alkalmazott azt állította, hogy kapott egy e-mailt a HR-től.

Ebben az állt, hogy az uniszex mosdókban egy nem engedélyezett megfigyelő eszközt helyeztek el. Ezért az Activision belső vizsgálatot folytat. Az iratokból nem világos, hogy ez az alkalmazott hivatalosan a vállalat nevében járt-e el, vagy önállóan jelentett egy munkahelyi bűncselekményt, azonban az Activision a Waypointnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy „értesítette a hatóságokat”.

A Waypoint telefonon értekezett, az Eden Prairie-i rendőrkapitányság sajtószóvivőjével, aki azt mondta, hogy az ügyön dolgozó nyomozó nyugdíjba vonult.

Tüntetés az Activision Blizzard előzményei miatt.

Egy nyomozó másnap felkereste az Activision Blizzard irodáit: „A vezetőség tájékoztatta őt, hogy egy alkalmazott két kamerát talált az ottani uniszex mosdóban. Ezek a kamerák a mosdókagylók alá lettek felszerelve” – áll a bírósági dokumentumokban. „A vezetőség ezután eltávolította a kamerákat, és elküldte őket a Santa Monica-i irodájukba elemzésre”.

Az Eden Prairie-i nyomozó megvizsgálta a mosdókat, és rájött, hogy „a kamerákat úgy szerelték fel, hogy a WC-re irányuljanak”. Az Activision Blizzard nyomozása során kiderült, hogy a vádlott olyan micro SD-kártyákat, vízálló videokamerákat és akkumulátorokat vásárolt, amelyek megegyeztek a mosdókban talált kamerákkal.

Amikor a nyomozó szembesítette az alkalmazottat, ő elismerte, hogy körülbelül három héten át készített felvételeket a mosdóban. „A vádlott azt is elismerte, hogy a kamerák felvételeket készítettek az alkalmazottakról a fürdőszobán belül, de a videókat törölték” – áll a bírósági dokumentumokban.

Őszintén elég para, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek egy munkahelyen. De úgy gondolom, hogy ez nem az egész cég hibája, inkább egy-egy alkalmazotté.

forrás: vice/waypoint

DV

Korábbi cikkek

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

21 perc telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

24 perc telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

1 óra telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

2 óra telt el azóta...

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

3 óra telt el azóta...

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

4 óra telt el azóta...