Egyes játékosok szerint épp itt lenne az ideje annak, hogy a piros ping eltűnjön a játékból, vagy legalább ne használhassa mindenki.

Azt gondolom mindenki egyetért abban, hogy van valami igazán különös a Rainbow Six: Siege-ben, különösen ami a játékos helyzetének felfedését illeti. Az egész játék, sőt operátorok eszközei építenek arra, hogy felfedjük, hogy hol van az ellenfél, ráadásul erre akkor is lehetőségünk van, ha már halottak vagyunk. A támadók drónokat, néha Dokkaebinek köszönhetően pedig kamerákat használhatnak, nem beszélve Zero képességéről. A védőknek talán még több lehetőségük van, hiszen nem csak kamerás operátorok léteznek (Valkyrie, Maestro, Mozzie (ellopja a drónt), Echo stb.), de egyes operátorok még golyóálló kamerát is kapnak második eszközként.

Egyes játékosok szerint a kamerahasználatkor ideje lenne megszüntetni a piros jelölést.

Való igaz, hogy a védőknek rengeteg lehetőségük van arra, hogy megnézzék, hol helyezkedik el a támadó ellenfél. Amikor valakit jelölni szeretnénk egy kamera-eszközzel, azt a legutóbbi frissítések óta kétféleképpen tehetjük. Vagy sárga jelölőt használunk, vagy szkennelünk és pirosat. A piros jelölő azonban felfedi az ellenfél játékosának, hogy bizony rájöttek hol van, így kilőheti a kamerát.

Sajnos a probléma azért vált ki sok esetben vitát a játékosok között, mert egyesek lebuktatják a rejtett kamerákat a piros pingeléssel. Nem egyszer hallottam üvölteni csapattársakat a mikrofonba, mert pirossal jelöltek, így megtalálták a kamerát.

Így jött az ötlet, hogy a piros jelölőt vagy ne használhassa mindenki, vagy teljesen vegyék ki a játékból.

Az ötletet persze többen felvetették már a különböző fórumokon, többek között a Redditen is. A következő játékos például unja már, hogy a Valkyrie kamerát folyton elveszíti olyan halott playerek miatt, akik folyton csak spottolnak.

Idea for ping system
byu/InputNotValid inRainbow6

Szerinted mi lenne megoldás?

  • A piros pinget csak a kamera tulajdonosa használhassa?
  • A piros ping kerüljön ki a játékból?
  • A piros ping visszavonható lehessen?

Nos, bármelyik eset is lép életbe, biztos, hogy a támadókkal szemben igazságtalanságot szül. Jelen helyzetben ugyanis a piros jelölő az egyetlen lehetőség a támadók számára, hogy tisztában legyenek azzal, hogy tudja a helyzetüket az ellenfél. Ha ez is kikerül, sokkal nehezebb lesz taktikázni a támadóknak.

Szóval ami engem illet, úgy gondolom, hogy minden jól van úgy, ahogy van: a megoldás inkább a játékosok helyes ping-használatában van. A lehetőség adott ahhoz, hogy jobban kihasználjuk a kamerákat, és az infózást. Csak éppen okosan kell használni.

Te mit gondolsz?

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×