A Geekbench adatbázisában bukkant fel egy új példány.

Nyakunkon az Intel 12. generációja. Azt már régóta tudjuk, hogy az új generáció az ARM big.LITTLE technológiáját lemásolva alakítja majd ki a processzorok magjait. Így a nagy teljesítményű és energiaigényű magok mellett kisebb, gyengébb, de takarékosabb egységeket is megtalálunk majd. Az operációs rendszer pedig tökéletesen balanszolva éri majd el, hogy minél többet kihozhassunk a gépekből.

Az első benchmarkok nem túl bíztatóak, az AMD laptop fronton is erős!

 

APISAK fedezte fel a Geekbench rendszerében az egyik Alder-Lake processzort, a CPU egy HP laptopban került tesztelésre. 14 maggal és 20 szállal van felvértezve, így jogosan gondolhatjuk, hogy ez a magasabb kategóriába szánt példány lesz.

Az egyszálas teszten 1258 pontot, míg a többszálas teszten 6831 pontot ért el az Intel újdonsága. Az AMD aktuális, hordozható gépekbe szánt Ryzen 7 5800H processzora 1337 és 7051 értékkekkel operál. Így könnyen leolvashatjuk, hogy bizony van még hova fejlődnie az új generációnak a megjelenésig. Addig érdemes is megfelelő körültekintéssel kezelni a kapott számokat, de jó iránymutató lehet a jövőre tekintve.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×