A Valve végre tisztázta, hogy a nemrég bejelentett Steam Deck valójában mekkora képfrissítéssel lesz képes futtatni a kedvenc játékainkat.

A Steam Deck bejelentése óta a játékosoknak rengeteg kérdése volt már, melyek közül a Valve sokat tisztázott. Például azt, hogy az érkező hordozható konzol képes lesz bármilyen játékot futtatni, amit csak szeretnénk. Legalábbis ezt árulták el az IGN magazinnak. Ma szintén egy fontos kérdést tisztáztak, ami azt a bizonyos 30 fps-t illeti, melyről sokan úgy gondolták, hogy a maximum képfrissítés lesz a konzolon.

A 30 fps nem a felső határ a konzolon, hanem a minimum.

Pierre-Loup Griffais, a Valve egyik fejlesztője tett ki nemrég egy bejegyzést erről a Twitteren.

Griffais egyértelművé tette, hogy a videóban említett „30Hz-es cél” nem a Steam Decken futó játékok frissítési gyakoriságának felső határa, hanem inkább az „elfogadható” minimum. Valójában a csapat által eddig tesztelt játékok nem csak elérték, de túl is szárnyalták ezt a célt.

Ez azt jelenti, hogy a konzol 800p, 60Hz-es kijelzőjén 30–60 képkocka / másodperc közötti sebességet is elérhetünk, még a jelenlegi AAA címeknél is, ha a Valve tesztje reális. Természetesen ahogy mondjuk egy PC esetében, itt is lehetősünk lesz arra, hogy mi állítsuk be ezt, hogy mondjuk kevésbé merítsük az akkumulátort, vagy épp nagyobb teljesítményt érjünk el a játékokban.

Természetesen, hogy valójában egy-egy játékot hány FPS-sel lesz képes majd futtatni a konzol, azt a játékosok tesztjei fogják bizonyítani. Sok szakértő azt gyanítja, hogy a jelenleg ismert és népszerű játékok esetében erős lebutításra és kompromisszumos megoldásokra kell majd számítanunk.

Az viszont biztos, hogy a széles játékkönyvtár miatt a Valve konzolja még fényes jövő elé nézhet.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×