A Reditten valaki végre feltette a kérést: miért csalnak a csalók? Rengeteg válasz érkezett azoktól, akik már kipróbálták a cheateket.

Kiskoromban még mindenki papíron gyűjtötte a GTA:SA csalásokat, mert úgy sokkal „élvezetesebb” volt játszani. Jaj megint rajtam vannak a rendőrök, rögtön pattogott is a billentyűzeten az „AEZAKMI”. Ez a mentalitás gyorsan meg is tört, amikor az unokatestvérem megmutatta, hogy mi is az igazi kihívás. Mindenféle csalás nélkül végigvinni a játékot egy teljesen más élményt nyújtott, egyszerűen azt érezted, hogy igenis megdolgoztál azért a küldetésért.

Szerencsére a mai napig elkísér ez a mentalitást. A Warzone megjelenése óta játszom a játékkal, és még soha nem találkoztam ennyi csalóval pár kör alatt. Így válaszokat keresve bele is botlottam a tökéletes kérdésbe.

Miért csaltok?

Tette fel a kérdést egy Reddit felhasználó. A kommentszekció hamar tele lett különféle válasszal, a mérges és feldühitett játékosoktól, a vicceskedő trollokon át voltak olyan válaszadók is, akik őszintén bevallották, miért csalnak.

Mi veszi rá az embereket, hogy csaljanak egy multiplayer játékban?

Nos, a válaszok eleinte nem voltak annyira meglepők, de volt egy-két érdekes visszajelzés. Kezdjük a leggyakoribb válasszal:

  • „Miért? Megmondom, miért, mert elegem lett abból, hogy a wallhackerek csak úgy lerombolják a csapatom kedvét. Szó szerint szart sem tudtál csinálni…..”
  • „Jó móka volt? Valahogy úgy.”
  • „Seggfej voltam a rendes játékosokkal szemben? Határozottan.”
  • „Még mindig csak kifogásokat keresek? Igen, lásd fentebb.”
  • „Miért hagytam abba? Egy random csapattársam szólt rám, nem is tudtam, hogy mekkora seggfej voltam az ellenséges csapattal, lényegében csak tovább rontottam a helyzeten.”

Szóval mondhatni egy ördögi kört zárt be, a csalók megölték, neki elege lett, elkezdett ő is csalni, ezzel akár más embereket is rávehetett arra, hogy ugyanezt az utat járja. Szerencsére volt valaki, aki kihúzza ebből a sötétségből. Ha esetleg te is csalsz bármilyen online játékban, ne felejtsd el azt az érzést, amikor téged is lecsaltak. Ne mérgezd tovább az alapjáraton mérgező Warzone közösséget!

Természetesen voltak az egyszerűen paraszt játékosok is:

Azok a csalók akik csak trollkodás miatt csalnak.

Páran csak azt írták:

  • „Mert a trollkodás szórakoztató, miért olyan nehéz ezt megérteni?”

Úgy érzem, ez a válasz legtöbbször nem is igazán őszinte. Biztos vagyok benne, hogy csak ezért nem kezd el valaki csalni, főleg nem egy multiplayer játékban. Valószínűleg az első válasz nagyban befolyásolja ezt a fajta viselkedést, vagy esetleg csak egyszerűen nem értenek a játékhoz, így csak a csalással érzik jól magukat.

De most jöjjön a meglepő válasz:

„Azért tettem, mert tanulni akartam belőle. Nem kifogásokat keresek, az lehetetlen. A csalás etikátlan és ebben nincs vita. Vettem egy 3 napos előfizetést, csaltam különböző módokon (a wallhack, soft aimbot, ragebot között váltogattam). Valójában sokat tanultam, számomra értékes volt, de azoknak az embereknek, akiket lecsaltam nem annyira.”

Ezzel egészítette még ki: „Válaszoltam egy srácnak, aki arra kért, hogy avassam be, de mint az alábbi kommentemben olvashatod, én csak 3 napig csaltam, de ez idő alatt is rohadt sokat tanultam.”

„Szintén kib******ul vicces számomra, hogy a cheat gyártók a cheat kliensüket „a gamer szék” néven emlegetik, és amikor megveszed, vírusirtó szoftverként adják el. Ennek a kibaszott subredditenek akkora befolyása van, hogy még a cheat gyártók is elkezdték a saját cheatjeiket gamer székként emlegetni.”

Akartok még több infót hallani?

Rengeteg ember használ radarhacket, és sok csaló azt állítja, hogy több ismertebb ember is csal. Bár pontos nevet nem mondott senki, érdekes belegondolni, hogy esetleg az a játékos, akire felnézel igazából bármilyen csalás segítségével játszik olyan jól.

Most nézzünk pár vicces választ a csalókról:

  • „Mert nagyon kicsi a pénisze, és egy gyenge, szánalmas kis alak.”
  • „Mert szomorú életet élnek, és a csalás lehetővé teszi számukra, hogy fél órára felsőbbrendűnek érezzék magukat, mielőtt visszatérnek a szaros, szomorú életükhöz.”
  • „Abból, amit én láttam, azok az emberek, akik csalnak, egyszerűen csak képzelődnek. Valahogy azt hiszik, hogy ők a jók, és nem az általuk használt csalások. Ők általában csak inkompetens emberek, akiknek nincs fogalmuk a valóságról, ezért tudják meggyőzni magukat arról, hogy igazából ők jók a játékban, és érzik azt a kis hatalmat. Tiszta téveszme!”
  • „Szerintem minden csaló vagy elmebeteg, vagy megrögzött hazudozó.”

Ma is tanultam valamit, tudom jól, hogy erős véleményetek van a csalókról, de remélhetőleg több olyan csaló lesz, aki rájön, hogy ezzel a játékok teszi tönkre.

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×