Gaming

A Microsoft lecsapott a mesterre! – Hideo Kojima a Game Passra fejleszthet

Az utóbbi hetekben, de inkább hónapokban elég népszerű pletyka volt, hogy a Microsoft esetlegesen a fejlesztőlegenda Hideo Kojimával bútorozna össze legalább egy játék erejére.

Ennek volt is alapja, hiszen egy pár hónnappal ezelőtti online tartott Microsoft esemény során Phil Spencer Xbox-guru mögötti polcon megannyi más mellett a Kojima Productions hivatalos figurája is kint volt. Ezen azért is elmélkedtem még márciusban el, mert pont az esemény előtt jelentette be a Google, hogy leállítja a Stadiára készülő belsős játékfejlesztéseket, köztük is az élen Kojima éppen készülő alkotásával. Ezután pedig elég kézenfekvőnek tűnt, hogy az exkluzívokra amúgy is kiéhezett bizonyítási kényszeres Microsoft felkarolja majd a mester projektjét.

Nos, úgy tűnik tényleg igaz a dolog, ugyanis egybehangzó értesülések szerint a Phil Spencer és Hideo Kojima tulajdonképpen mindenben megállapodott egymással, ami azt jelenti, hogy a Metal Gear Solid és a Death Stranding atyjának következő játéka nagy eséllyel Xbox és PC-exkluzív lesz.

Sőt, a jelentések még ennél is tovább mennek, sokan azt is tudni vélik, miféle alkotás lehet ez a titokzatos fejlesztés. Sok konkrétum persze még nem derült ki, hiszen a Google berkein belül is éppen csak nekiláttak a tervezési munkálatoknak, az viszont már biztos, hogy a felhő-alapú játékra fog építeni.

Mármint most nem azt kell elképzelni, hogy egyszerűen onnan lesz majd játszható – mert nyilván bekerül majd a Game Passba -, hanem játékmenetében is a felhő adta lehetőségekre fog építeni. Hogy ez a gyakorlatban mégis hogyan néz majd ki, nos, tippem sem nagyon van, de bízom a sokszor bizonyított Kojimában.

A Microsoft az elmondások alapján minden technológiai és anyagi támogatást megad Kojimának, akinek így most már tényleg csak a képzelete szabhat határokat. Sőt, még azt is megkockáztatom ennyire nagyon előre, hogy talán ez lesz a japán veterán egyik legjobb játéka, hiszen annak idején pont azért hagyta ott a Konamit, mert az kvázi semmiben nem akarta őt támogatni (bár itt halkan jegyezném meg, hogy Kojima valóban egy kreatív zseni, a fejlesztésben egy pénzügyi temető).

Kojima segítségére korábbi Googl Stadiás kollegája, a Left 4 Dead és a Portal néhai fejlesztője, Kim Swift lesz, akit a Microsoft egy héttel ezelőtt vett fel, hogy felügyelje a felhőalapú játékokkal kapcsolatos partnerségeket – illetve Jeff Grubb szerint kiváltképp azért, hogy mindenben segítse a japán szakember munkáját.

Az persze valószínűtlen, hogy a Microsoft egy kizárólagos munkaszerződést íratna alá Kojimával, így ha az idejébe belefér, akkor természetesen fog még fejleszteni más platformokra is – de abban ne is reménykedjen senki, hogy a most szóban forgó játék megjelenik majd PlayStationre. Emiatt persze sokat nem is kell szomorkodnia a Sonynak, hiszen náluk hamarosan megjelenik a Death Strandig kibővített és feljavított Director’s Cut kiadása, ami viszont Xboxon nem érhető el.

via – PCGamesN, VentureBeat, Tom’s Hardware

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Feltörték a PS Portalt, hogy fussanak a PSP játékok, de sosem fogjuk látni

2024.04.04. - Most már hivatalos: A PlayStation Portal, amit a Sony eredetileg a PlayStation 5-höz…

7 perc telt el azóta...

Botrány: halálos fenyegetések miatt fújták le a Nintendo bemutatóit

Gábor János 2024.04.04. - A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal…

37 perc telt el azóta...

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

11 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

13 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

14 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

15 óra telt el azóta...