Az Xbox feje vagy egy megátalkodott mestertroll, vagy tényleg óriási dolgokat fog bejelenteni hamarosan.

Jó sok nappal ezelőtt tartották a Microsoft mesterséges intelligencia és a játékok kapcsolatával foglalkozó két napos online eseményét, amin maga az Xbox első embere, Phil Spencer is megejtett pár szót.

Igen ám, csakhogy megszokhattuk már, hogy Spencer notórius troll, akivel azért néha előfordult olyan, hogy a háttérbe építi be a jövőbeli Xboxos bejelentéseket. Ezért sem nagyon fog el minket a meglepettség, hogy emberek csak azért kapcsoltak ide, hogy kifejezetten ezekre az apró jelekre vadásszanak.

Nyilván találtak is, és még sokat sem kellett kutatni, az Xbox vezér mögötti világító X jel mellett ugyanis ott álldogált egy Kojima Productions figura – de hát erről azért igen sokan be is számoltak lelkesen. 

Kép

No de, itt is kezdődik a mi sztorink, ugyanis már azt is elkezdték pletykálgatni, hogy a Microsoft óriási Xboxos bejelentésekkel készül márciusban – ami igazából bármit jelenthet, hiszen óriási mennyiségű és minőségű csapatokkal töltötték meg az Xbox Game Studios-t.

De csak nem lehet véletlen az a figura ugye?

Ezen pörög mindenki és ha mindez nem lenne éppen elég, a napokban érkezett a szomorú hír is, miszerint a Google bezárja a Stadia exkluzív játékain dolgozó részlegét. Minő véletlen, hogy Hideo Kojima pont egy Stadiára szánt horror játékon dolgozott, ami most mehetett a levesbe… vagy mégsem?

Könnyen meglehet, hogy Phil Spencer a projekt megmentésére sietett, ami mostantól Xboxra (is) készülhet, de sokan egy Xboxos Death Stranding-nek is örülnének.

Rumor afirma aquisição da Kojima Productions pela Microsoft - Viciados

A VentureBeat újságírója, Jeff Grubb szerint azonban nem erről, hanem sokkal inkább trollkodásról lehet szó, hiszen Spencer jól tudja, hogy a legutóbbi eset után a játékosok kifejezetten figyelnek a mögötte lévő polcokra. Ezért is (alapos félrevezetés gyanánt) pokol oda mindenféle dolgot, mint például a Nintendo Switchet, vagy a következő alanyunkat,

a Watch Dogs: Legion szobrot.

Kevesen vették észre, de Phil Spencer mögötti legfelső polcon ott díszeleg egy Watch Dogs: Legion szobor is, az jellegzetes koronás koponya. Mindeközben emberünkön rajta maradt az Xbox Game Pass promóciós kabátja. Nem is ez lenne az első, és vélhetőleg az utolsó, hogy a játékkölcsönző kínálatába egy Ubisoft sikercím kerülne, úgy pedig pláne nem meglepő, hogy tudvalevő, hogy sem a Legion, sem a Immortals: Fenyx Rising nem fogyott túlzottan jól, sőt, már a megjelenés második hetében le voltak akciózva.

Aztán persze könnyen Grubbnak lehet majd igaza, mivel a polc alapján még az is felvetődhet, hogy érkezik a Game Pass Switchre, amire azért igen csekély az esély. Nos, ha minden igaz még ebben a hónapban sok fontos dolgot jelentenek majd be az Xboxal és a Game Pass-al kapcsolatban, akkor kiderülhet, hogy mi igaz ebből, és mi nem.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×