A Game Pass-ba épített és Androidon már bizonyított játékstreaming megérkezik a régi Xboxokra is, aminek köszönhetően játszhatunk majd Series X-játékokkal is rajtuk.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft elhozza az igazi újgenerációt az Xbox One tulajdonosok számára is, amiben nem túl meglepő módon a már Game Pass-ba épített xCloud játékstreamingnek kulcsszerepe lesz.

Az egészen óriási hírt az amúgy egészen remekre sikeredett E3-mas bemutatójukat összefoglaló blogbejegyzésben említették meg úgy mellékesen. Itt tulajdonképpen megerősítették, hogy az Xbox Cloud Gaming (xCloud) – amit az Android felhasználók (is) már jól ismerhetnek – meg fog érkezni Xbox One-ra is.

Ez egészen konkrétan azt jelenti, hogy a régi, letűnő generációs masinákon a játékosok képesek lesznek Xbox Series X exkluzív játékokkal játszani.

Mindezzel egyébként nem csak az Xbox Series konzolok hiányát bekkelik ki, de jócskán meghosszabbítják a 2013-ban piacra dobott Xbox One konzolok élettartamát.

Azon emberek milliói számára, akik ma Xbox One konzolokon játszanak, már alig várjuk, hogy többet mondhassunk arról, hogyan fogunk számos újgenerációs játékot, például a Microsoft Flight Simulator-t, az Xbox Cloud Gaming segítségével a konzoljukra hozni, ahogyan azt a mobileszközök, táblagépek és böngészők esetében is tesszük” – mondta Will Tuttle, a Microsoft Xbox Wire főszerkesztője.

Mindez egyébként nem egy váratlan bejelentés. Korábban ugyan csak arról volt szó, hogy a játékokat tényleges letöltés előtt fogjuk tudni kipróbálni ilyen módon, maga az androidos megoldás implementálása egyértelműen, de inkább ordítóan adja magát konzolokon is. Akkor legalábbis, ha a Microsoft a hangsúlyt a hardverek eladásáról a Game Pass előfizetők számának növelésére helyezi – de ez valójában egy ideje már ténylegesen zajlik, vegyük például az okostévékre való érkezést.

Sőt, lehet, hogy végig ez volt a terv, amit a Game Pass-os szerverpark megújítása előtt még nem akartak egyértelműen bejelenteni. Értem ezalatt azt, hogy amikor valaki az xCloudon keresztül indít egy játékot, akkor valójában egy távoli Xbox szervergéphez csatlakozik a profiljával, és arról a konzolról játszik. Jelenleg ezek a masinák Xbox One S-ek, melyeket elméletben még ebben a hónapban kezdenek Xbox Series X konzolokra cserélni.

Azt azonban nem tudni pontosan, hogy mikor érkezik Xbox One-ra az xCloud, de többen úgy gondolják (köztük ofc. én is),hogy erre már idén sor kerülhet.

Ez pedig azt jelenti, hogy azokban az otthonokban, ahol stabil szélessávú internetkapcsolat van, ott Xbox One-on is lehet majd játszani az Xbox Series X|S-re megjelenő és a Game Pass játékstreamingjébe bekerülő alkotásokkal.

A kérdés csak az, hogy ez esetben akkor már nem visszafele, hanem előre-kompatibilitásról beszélünk majd?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×