Hírek

„Világuralomra” tör a TikTok TV! – A nappalit és a hálószobát is meghódítaná a TikTok

A TikTok messze az egyik legnépszerűbb alkalmazás a világon, köszönhetően annak, hogy szinte minden fiatalnak ott pihen a telefonján. Most azonban a mobilok után a tévéket is szeretné meghódítani, sőt, az elmúlt hónapokban már kísérletezgetnek is az okostévékre szánt alkalmazással.

A TikTok az okostévék világába közel egy évvel ezelőtt kezdett el nyitni, méghozzá az Amazon Fire TV készülékekhez készült alkalmazással, a „More on TikTok”-kal. A vállalat amerikai vezetője, Sean Kim azt mondta a Protocol portálnak, hogy mindez a felhasználóik viselkedése indokolta, szerinte volt erre igény.

Amikor az emberek megosztják kedvenc TikTok videóikat a barátaikkal vagy a családjukkal, az egyéni nézést közös, közösségi élménnyé alakítják. A tévés alkalmazással a mobilos tartalmakat hozzuk el az otthon legnagyobb képernyőjére, lehetőséget adva a felhasználóknak, hogy a készülékek köré gyűljenek, és együtt élvezzék a TikTokot.” – mondta Kim.

A szakember hozzátette, hogy az Amazonon nem működött kifejezetten jól a dolog, megannyi hiányossággal küszködtek. Ezzel szemben a decemberben Samsung tévéken, majd februárban az Android TV eszközökön elindított kísérleti szoftverük más sokkal jobb visszajelzéseket kapott.

Ez az alkalmazás egyelőre csak néhány európai országban érhető el, de fokozatosan fogják bevezetni a többi piacra is.

 

Ezzel csak egyetlen probléma van: hogy még ők maguk sem tudják, hogyan fog elsülni a dolog. Kim szerint a nagyobb képernyő nem feltétlenül alkalmas az ilyen rövid videók nézésére, de kísérletezni fognak másfajta tartalmakkal is. Az viszont már egy újabb másik kérdés, hogy a TikTokos közösség mennyire lesz vevő az újabb fajta tartalmak készítésére csak azért, hogy az TV-kompatibilis legyen.

Ezt leginkább a Youtube alkalmazásához hasonlították, ahol a TV-s applikáció egy újabb löketet adott a videomegosztó még szélesebb körben való elterjedésének. A probléma csak az, hogy ott nem csak a videók hosszúsága, de a formátuma is megfelelőbb volt a tévére.

A TikTok videók ugyanis függőlegesek, mivel mobillal így veszik fel őket. Erre a TikTok azt találta ki, hogy összeállnak a Mecool gyártóval, amelyik már ki is adott egy olyan tévékészüléket, amelyen van beépített kamera is. Így a vállalat szerint könnyebben lehet majd tévére alkalmas tartalmat készíteni. Sőt a távirányítója még dedikált TikTok gombbal is el lett látva.

 

Több szakember szerint egyáltalán nincs könnyű dolga a TikToknak a TV-k piacán. Ugyan tényleg változnak a tartalmak, de maguk a közösségi platformon található rövid videók alapvetően nem alkalmasak rá, ahogyan több problémás biztonsági kérdést is felvet – főleg a beépített kamerákkal kapcsolatban, amihez így a TikToknak kvázi teljes hozzáférése lenne. (bár ki venne olyan készüléket, aminek beépített kamerája van?)

Mert itt már pontosan arról van szó, hogy mennyire engedünk még jobban be egy olyan közösségi oldalt, amelyik még a Facebooknál is nyomulósabban gyűjti az adatokat a felhasználóiról?

A másik kérdés, hogy melyik fiatal görgetné a TikTok feedjét mobil helyett inkább a TV-n? Mutassatok egyet!

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Hihetetlen, de sikerült elindítani a Red Dead Redemption 2-t egy mobilon

Bódi Dániel 2024.04.05. - A Red Dead Redemption 2 nem csak 2018, hanem az előző…

2 óra telt el azóta...

Unreal Engine 5-ben születik újjá a legendás PS1-es Toy Story 2 játék

Bódi Dániel 2024.04.05. - Manapság már kevésbé, de az ezredforduló tájékán (előtte is, utána is)…

3 óra telt el azóta...

Ez már mennyiség: 136 film és 5 sorozat került fel csendben a SkyShowtime-ra

Bódi Dániel 2024.04.05. - Audrey Hepburn, Al Pacino, Brendan Fraser, Eddie Murphy, Dwayne Johnson, Leonardo…

6 óra telt el azóta...

Jönnek az Apple otthoni robotjai? Akár kettő is lehet – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.04.05. - Az Apple abban reménykedik, hogy „a következő nagy dobása” egy otthoni…

6 óra telt el azóta...

Igazán megéri elindítanod a mobilos Warzone-t, ütős ajándékok várnak

2024.04.05. – A Call of Duty március 21-én egy újabb címmel bővült. A Warzone Mobile…

7 óra telt el azóta...

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

8 óra telt el azóta...