CS2

Példamutatás a CS:GO-ban! – Mentálhigiénés szolgáltatást kapnak a profik

Ha mentális egészségügyi problémákról van szó, akkor azt kell mondjam, hogy a CS:GO játékosok különösen ki vannak téve az ilyen megterheléseknek, hiszen zsúfolt verseny- és edzésprogramjaink miatt sok stressz éri őket.” – mondta Martin „STYKO” Styk, a FunPlus Phoenix és a Counter-Strike Profi Játékosok Szövetsége (CSPPA) elnökségének oszlopos tagja.

Mindennek a dán illetőségű We.Care mentálhigiénés online szolgáltatásokat kínáló vállalattal való új együttműködés kapcsán mondta, amely keretében mostantól minden profi CS:GO esportolónak pszichológiai segítséget nyújtanak, ha kell. A példás és szükséges bejelentésre már lehetett számítani, valójában ugyanis már kilenc hónappal ezelőtt partnerségre léptek a felek, ezidáig tartott a megfelelő rendszer kialakítása.

A kezdeményezés azért született, hogy segítséget nyújtson azoknak a játékosoknak, akiknél a stressz és a kiégés tünetei mutatkoznak – jelentette be ma a CSPPA. 2020-ban például több profi CS:GO játékos, mint Lukas „gla1ve” Rossander, Andreas „Xyp9x” Højsleth és Olof „olofmeister” Kajbjer mentális problémák és a stressz miatt ideiglenesen szüneteltetni kényszerült a versenyzést.

A CS:GO játékosok abban a tekintetben nem különböznek túlságosan más élsportolóktól, hogy az mentáljuk milyen hatással lehet a teljesítményükre.” – mondta Linisha Palm, a We.Care vezérigazgatója és alapítója. Ezért kifejezetten olyan szakembereket is alkalmaznak, akik nem csak a játékokra vannak specializálva, de élsportolói tapasztalatokkal is rendelkeznek.

Ezeket a szakembereket mostantól minden profi CS:GO játékos bármikor elérhetik, bármikor kérhetnek tőlük segítséget – üzenetben és online egyaránt.

A mentális egészség kiemelten fontos dolog, nem csak a profik, hanem úgy mindenki számára. Ezért is üdvözülendő a kollaboráció, mellyel nem csak a közvetlenül érintetteknek segítenek, de megfelelő példát is állítanak a fiatalabbak elé, akik így azt látják, hogy ha mentálisan nem vagyunk jól, akkor tudjunk megfelelő segítséghez, szakemberhez fordulni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a mentálhigiénés forródrótok nem egyenlőek a klinikai terápiás kezeléssel, azt semmilyen esetben sem képes kiváltani.

via – DotEsports | Borítókép – Getty Images

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

2 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

2 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

3 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

3 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

3 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

5 óra telt el azóta...