A bejelentésre sem kell már sokat várnunk.

Az elmúlt hónapokban rengetegszer hallhattuk, hogy a Nintendo műhelyében már készül a Switch következő változata. Márciusi információk alapján DLSS támogatást is kap a konzol, mely azt is előre vetíti, hogy a jelenlegi, elavult Tegra lapkakészletet teljes mértékben elhagyhatja a konzol.

A Bloomberg ismét olajat öntött a tűzre csütörtökön, hiszen állításuk alapján konkrét információik is vannak, hogy mikor érkezhet meg a kézikonzol a boltok polcaira. Sőt, pár napon belül akár be is mutathatja az újdonságot a japán óriáscég.

Mi az amit eddig tudunk róla?

Az árát feltehetőleg az aktuális alapmodell fölé lövi majd be a Nintendo. A gépben az NVIDIA még be nem mutatott „Ada Lovelace” kódnéven futó fejlesztése duruzsolhat majd, így a grafikai teljesítmény terén nagyot fejlődhet a Switch. A jelenlegi IPS kijelzőt egy 720p OLED megjelenítő válthatja le, illetve 4K kimenetre is képes lehet majd a konzol. Az információk alapján júliusban indulhat a tömeggyártás és szeptember, október környékén már meg is vásárolhatjuk. Természetesen a hivatalos bejelentésig érdemes a fenti adatokat pletyka szinten kezelni.

A borító, koncepciókép forrása: >KATT<.

Szerintetek szükség van erre az erősebb Switch modellre?

×