Az biztos, hogy állatok esetében működött a chip, viszont ha minden igaz, idén már embereken is elkezdik a teszteket.

Azt azért nem gondoltuk, hogy Elon Musk és a chip jövőjét nagyjából képesek vagyunk megjósolni is. Emlékeztek még erre az április elsejét ünneplő cikkünkre?

Elon Musk chipet ültetett az agyába, amivel irányíthatja a Marson dolgozó embereket

 

Majd ezután néhány nappal később érkezett a hír, hogy egy majom az agyába ültetett chip segítségével játszik:

Videón mutatják be, ahogy Elon Musk találmányával egy majom az agyával videojátékozik

 

Annak ellenére, hogy az ehhez hasonló malacokon és majmokon elvégzett kísérlet miatt több kritika is érte Muskot, az eredményeket látva már csak az a kérdés, mikor kerül először emberbe az agy-számítógép interfész. Elon azonban már erre is tudja a választ: véleménye szerint ez akár már idén megtörténhet.

Az International Business Times információinak köszönhetően hallottunk a Tesla vezére és egy követője között történt párbeszédről, ahol utóbbi arról írt, hogy 20 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedett, mely eredményeképp nyaktól lefelé lebénult. Aztán folytatta: bármikor számíthat rá a chipeket gyártó Neuralink, mint kísérleti alany. Musk erre reagálva írt arról, hogy ez idén valószínűleg megtörténik.

Mint azt Musk említette, a Neuralink tárgyal az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelettel (FDA), hogy  végre megkezdhessék a kísérleteket. A beültetés nagyon nagy precizitást igényel, mely procedúrát a sebészeti robot végzi el. A chip nagyjából 1000 idegsejtet képes megfigyelni.

×