A 2005-ben megjelent legendás klasszikus ugyan megélt már egy Remastered kiadást, a VR verzió azért nem kicsit izgalmasabb annál.

2005 egy rendkívül fontos állomás volt a Resident Evil sorozat történetében. Ekkor jelent meg ugyanis a sokak szerint legjobb felvonása, a zseniális Sindzsi Mikami dirigálta és Leon S. Kennedy-t ismét főszerepbe állító negyedik etap, ami nem csak felrázta a szériát, de minimum egy évtizedre előre ki is jelölte számára az irányt.

Ez az irány egy idő után persze ahogy szokott, meg is fáradt rendesen, aminek eredménye egy RE4-hez kísértetiesen hasonló feltámadástörténet, a Resident Evil VII lett. A negyedik rész a TPS, a hetedik az pedig az FPS nézettel húzott egy nagyot, ez utóbbi pedig még rendkívül jó kritikákkal illetett VR módot is kapott.

A Resident Evil 25. évfordulójából megtartott április 15-i online esemény során pedig teljesen váratlanul bejelentették, hogy a 2005-ös klasszikus is kap egy VR verziót. Ennek viszont (egyelőre?) csak egyetlen platform játékosai örülhetnek, ugyanis csak a Facebook Oculus Quest 2 eszközére jelenik meg.

 

Ez azt is jelenti, hogy a Resident Evil 4 történetét, az elejétől a végéig végig parázhatjuk belső nézetből, pontosabban egyenesen Leon bőréből. Ehhez természetesen változtattak a játék alapmechanikáján, így már mozgás közben is fogunk tudni lőni. Továbbá a VR platformnak megfelelően megfoghatunk dolgokat, eldobhatunk tárgyakat, a két kezünknek köszönhetően sokszor akár egyszerre is, illetve a menü is átalakul.

Ennél többet viszont majd csak az április 21-én megtartott Oculus Gaming Showcase eseményen fogunk megtudni, ahol sok-sok izgalmas újdonság mellett a Resident Evil 4 VR-t is részletesebben bemutatják majd.

 

×