Elképzelték, hogy a jelenlegi videojáték tendenciával hogyan alakulhat át a gamerek keze a távoli jövőben. Szerinted is ilyen lesz?

Volt már olyan, hogy egy maratoni kontroller-használat után elfáradt a kezed, beállt az ujjad, és néha valami különös formát ölt? Talán igen, talán nem, de ezek alapján most elképzelték, hogy ha így haladunk, milyen lehet a jövő gamereinek keze, a rengeteg kontroller-használat hatásaként.

Szakértők szerint ilyen lesz a jövő kontroller-gamereinek keze.

 

Természetesen nagyon valószínűtlen, hogy a rengeteg videojáték valaha is jelentős változásokat okozna az emberek külsejében, bár szakértők szerint igen. Korábban egy kutatás bemutatta, hogy milyen szörnyen fog kinézni a jövő gamere. Most a SlotWise oldal összefogott a Cornelius Creative Ltd szakértőivel, hogy elképzeljék, milyen lesz majd gyermekeink keze, amennyiben a játékok és a kontrollerek továbbfejlődnek.

Hogy ez vicces, vagy szörnyű, azt mindenki döntse el maga. Szakértők azt mondják, hogy a mutató és középső ujjunk furcsa arányt kap majd, ami lehetővé teszi, hogy könnyebben nyomjunk meg több gombot a kontrollerek hátulján. Közben a kis és a gyűrűsujj összezsugorodik, hogy jobb tapadást biztosítson, mivel a hüvelykujjunk tovább nyúlik majd.

 

Az brit Cornelius Creative Ltd egyébként gaming termékeket fejleszt és forgalmaz, beleértve kontrollereket is. Simon Cornelius ügyvezető igazgató elmondta a SlotsWise-nak, hogy ahogy a játékok egyre magával ragadóbbak lesznek, több gombra lesz szükségük a játékhoz.

„A vezérlők jelenleg ergonómikusan vannak kialakítva. Egyes játékok megnövekedett élményéhez azonban több gomb szükséges. A vezérlők gombjainak növekedése azt jelenti, hogy az ujjaink, nevezetesen a hüvelykujj, az mutató és a középsőujj több munkát végez, így meg fognak nyúlni” – írják.

Mondjuk furcsa elképzelés, hogy a kezünk elvileg alkalmazkodni fog olyan kontrollerekhez, melyek még el sem készültek. Ha azonban a brit szakértőknek igaza van, akkor igen furcsa kontrollerek születnek majd, melyet igen furcsa kezünkkel fogunk irányítani. Persze ez talán még 1000 év. Valószínűleg mi ezt már nem éljük meg.

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×