Az Ndemic Creations büszkén jelenti be, hogy az Egészségügyi Világszervezet a Plague Inc: The Cure játékkal játszik a járványhelyzet kapcsán.

Milyen érdekes, hogy az Egészségügyi Világszervezetnek általában megvan a véleménye a játékokról. Korábban nyíltan bejelentették, hogy a képernyő nem való gyerekeknek, sőt a videojátékokat hivatalosan is addiktívnak nevezték. Most viszont a WHO munkatársai a

Plague Inc: The Cure című játékkal játszanak, hogy segítség az emberek biztonságát, a téves információk felismerését és az oltás fontosságának megértését a COVID-19 járvány alatt.

 

Ennek az együttműködésnek kulcsfontosságú része egy videó, amiben a WHO és a GOARN szakértői közösen játszanak a játék alkotóival, és összehasonlítják a játékban látható közegészségügyi irányelveket a való élettel.

A szakértőket ezzel gyakorlatilag próbára teszik, a közegészségügyi intézkedések, a kutatás és fejlesztés, a társadalmi és gazdasági tényezők egyensúlyának megteremtése, a betegség kordában tartása, valamint a közbizalom fenntartása kapcsán. A játék gyakorlatilag egy nagyszerű járvány-szimulátor, mely a világ minden pontján valóságosan igyekszik bemutatni, hogy hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet.

„A Plague Inc: The Cure egy kiváló és időszerű szimuláció, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy feltárják azokat a kérdéseket, amelyekkel az emberiség szembesül, amikor megpróbálják megállítani a globális járványt” – mondta James Vaughan, az Ndemic Creations alapítója.

„Rendkívül nagy kihívást jelentett egy ilyen összetett téma játékba illesztése, de a WHO, a CEPI és más országok szakértői által nyújtott hozzájárulás felbecsülhetetlen volt annak biztosításában, hogy a Plague Inc: The Cure egyszerre legyen oktató jellegű és vonzó a játékosok számára” – tette hozzá.

„Nyolc évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy a való élet olyan lesz, mint a játék, vagy hogy a játékom segíthet majd oktatni és tájékoztatni az embereket.

Így a Plague Inc. Evolved: The Cure DLC minden Plague Inc. játékos számára ingyenes, amíg a COVID-19 járvány nem kerül teljes ellenőrzés alá.

„A COVID-19 járvány bebizonyította, hogy a közegészségügyi fenyegetések kezelésében mindenkinek szerepe van. Az emberek interaktív játékok és szimulációk útján történő oktatása nagyszerű módja annak, hogy a közösségeket tájékoztassák és biztonságban tartsák, különösen a széles körű online félretájékoztatások közepette” – mondta Andy Pattison, a WHO munkatársa.

A Plague Inc: The Cure most ingyenes frissítésként érhető el iOS, Android és PC platformokon. Később konzolokra is érkezik.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×