Tech/Tudomány

Hordozható kézikonzolt csináltak a PS4-ből, amit maximum a WC-ig viszünk magunkkal

A Nintendo a Switch sikerével nem csak meglepte a videojátékipart, hanem jó pár szereplőjét arra sarkallta, hogy szálljanak be a kézikonzolos piacba. Kezdetnek ott a 2020-ban bemutatott – de csak mint prototípus létező – Alienware UFO, aztán a kínai közösségi finanszírozású – és nagyot menetelő – AYA NEO, aztán nemrég rábukkantak a Tencent saját szabadalmára is, majd pár nappal ezelőtt jött az infó a Qualcomm-féle handheldről.

Meg van még Peter Knetter kreatív videós, aki úgy gondolta menő lenne a PlayStation 4 Slim-ből egy hordozható kézikonzolt eszkábálni, szép magyarosan: otthon maszekban. 

Peterről érdemes tudni, hogy nem ez az első vállalása, korábban már voltak hasonló próbálkozásai, egyszer például a Nintendo 64 alkatrészeiből készített egy marokgépet, de megpróbálkozott a világ egyik legkisebb és a legnagyobb PC-jének megépítésével is.

Szóval hordozható PS4; olyan nagy ördöngősségre nem kell gondolni, a konzol alkatrészeit szétkapva egy méretre vágott fekete dobozba dobálta, amihez csatlakoztatott egy kijelzőt és természetesen egy aksit is, az oldalsó irányítókat pedig egy egészen speciális és nagyon ritka szétszedhető PS kontrollerből készítette.

A végeredmény magáért beszél!

Aligha lesz ebből bárki számára megsüvegelendő dolog, ugyanis nem csak ritka ronda darab lett, de még haszontalan is – ettől persze Peter érdemei, tehetsége és technológiai eredménye megkérdőjelezhetetlenek. Kicsinek aligha mondható, kézinek meg pláne nem, de legalább működik… úgy nagyjából fél órát, hogy aztán 7(!!!) órán keresztül pihenjen a töltőn. Mindez azt jelenti, hogy az árnyékszék mellé azért még bekészíthetjük.

 

Ha érdekelnek a hasonlóan kreatív marhaságok, akkor érdemes lehet ránézned Peter Youtube csatornájára, ahol többek között olyan dolgokat nézhetsz, hogy milyen Dreamcasten, Xbox 360-on, Wii-n, 3DS-en, PSP-n és egyéb régi konzolon Youtube videókat nézni, de szokott különböző Bootleg konzolokat is tesztelni, na meg építeni.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

10 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

10 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

11 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

11 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

11 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

13 óra telt el azóta...