Újabb dokumentumfilmmel gazdagodunk, ami a gaming és az esport iparágat hivatott hitelesen bemutatni.

Spanyolországban már tavaly februárban megjelent az a gaminggel és esporttal foglalkozó dokumentumfilm, amely a Not a Game (Ez nem játék) nevet kapta. Több mint egy évet kellett várnunk arra, hogy az Ibériai-félszigeten kívül máshol is megjelenjen, de végre ez a pillanat is eljött, ugyanis

a ‘Not a Game’ március 31-én, azaz a holnapi napon bemutatásra kerül több másik országban is.

A Netflixen található leírás szerint „ez az őszinte dokumentumfilm a gamerek és aggódó szüleik szemszögéből mutatja be videójátékokhoz fűződő veszélyes és bonyolult kapcsolatukat.” A körülbelül 320 ezer euróból (~116 millió forint) elkészült, kilencvenhét perces játékidővel megáldott alkotás Jose Gomez nevéhez fűződik, ő az írója és a rendezője is a társadalmi/kulturális dokumentumfilmnek.

 

A film Spanyolországban 2020. február 10-én jelent meg, a fenti trailer a premier előtt néhány héttel látott napvilágot, mégpedig Brendan McDonnell angol narrációjával, továbbá spanyol felirattal. A videóban több ismerős arc is felbukkan, így például a Ninjas in Pyjamas korábbi CS:GO csapata (akkor még GeT_RiGhT-tal és f0rest-tel kiegészülve), a streamer Turner „Tfue” Tenney, a műsorvezető OJ Borg, de rajtuk kívül még számos esportoló, iparági szereplő, szülő és még az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump is.

Az IMDb-s adatlapja szerint szerepel még a filmben Daniel Mastin versenyszervező, Julian Togelius és Richard Bartle egyetemi professzorok, Borja Luzuriaga énekes, Arkano rapper, de helyet kapott az az RJ Mitte is, akit elsősorban a Breaking Bad-ből (Totál szívás) ismerhetünk, mint a főszereplő Walter White tinédzser fia.

A bemutatóig már csak egyet kell aludni! (Kép: Netflix)

A ‘Not a Game’ nem egyedülálló a Netflixen fellelhető, gaming és esport kategóriájú alkotások tekintetében, gondoljunk csak a 2019-es League of Legends Origins-re, a 2020-as High Score-ra és a szintén 2020-as Explained: eSports-ra. Emellett februárban egy hosszú cikket szenteltünk azoknak a filmeknek és sorozatoknak is, amelyek játékok alapján fognak elkészülni.

Nektek van Netflix előfizetésetek? Ha igen, akkor érdemes lehet majd szemügyre venni a Not a Game című dokut! Bízzunk benne, hogy a készítők nem lőttek mellé, a filmhez jó szórakozást kívánunk!

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×