Ennek a kezdeményezésnek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

A Cloud9 a teljes CS:GO felállását padra tette, miután folyamatosan rossz eredményeket hoztak és nem tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. Emellett a csapat minden játékosa átigazolási listára került, a szervezet pedig felfüggeszti tevékenységét a Valve lövöldéjében. Mindezt Jack Etienne-től, a Cloud9 vezérigazgatójától tudhattuk meg, aki a történtekkel kapcsolatban a Rush B Media és a The Esports Observer oldalaknak is nyilatkozott.

Így múlik el a világ „dicsősége”

Jack Etienne a csapat teljesítménybeli problémáit, illetve a szervezet anyagi lehetőségeit emelte ki, mint legfőbb okok a projekt ellehetetlenülésére. Elmondása szerint túl sok pénzbe kerülne tovább támogatni a csapat európai tartózkodását, amit a járványállapot tovább nehezít. Mindehhez hozzátartozik, hogy az eredmények sem jöttek, így teljesen érthető a vezetőség döntése.

Ezzel együtt váratlan is, hiszen szeptemberben még egy gigantikus projektként harangozták be.

 

A Cloud9 brutális pénzeket ölt abba, hogy összeállítsák a tökéletes felállást, amely a „Kolosszus” becenevet kapta. Menedzserként szerződtették Henry „HenryG” Greer-t, aki korábban játékosként, kommentátorként és elemzőként is megmutatta magát a CS:GO világában. A felállás eredetileg az irányító Alex „ALEX” McMeekin és az edző Aleksandar „kassad” Trifunović köré épült, bár utóbbi még 2020-ban búcsút intett a Cloud9-nak.

Jack Etienne, a szervezet vezérigazgatója. (Kép: HLTV)

Három játékost még szeptember közepéig bejelentettek, így ALEX mellett a szintén brit mezii-t, továbbá a török woxic-ot is. Őket október végén az Astralis-tól érkező es3tag követte, majd január elején, floppy leigazolásával teljessé vált a felállás. Még ugyanebben a hónapban eljött az első csere ideje: woxic helyére Xeppaa érkezett, továbbá edzőnek szerződtették az ausztrál Elmapuddy-t. Az AWP-s szerepkört előbb ALEX, majd es3tag vállalta magára, de egyikük sem brillírozott – tegyük hozzá, hogy ez az egész csapat teljesítményéről elmondható.

Jack Etienne úgy nyilatkozott, hogy a jövőben még terveznek a CS:GO-val, de egyelőre búcsút intenek a játéknak.

Az európai többségű együttes a legutóbbi frissítésnél a 25. pozícióban szerepelt a világranglistán, de a 19. helynél előrébb egyszer sem jutottak. Ez már októberben összejött nekik, viszont azt követően csak a szinten tartás maradt, így nagyon távol maradtak az igazi áttöréstől és az eredeti elképzelésektől. Negyeddöntőig jutottak a cs_summit 7 és a DreamHack Masters Winter európai versenyén, az IEM Katowice Play-In során lecsúsztak a főtáblát jelentő spotok egyikéről, 11-12. helyen végeztek a Flashpoint 2 során, ám a jelenleg is zajló ESL Pro League S13-at még rosszabbul, a 17-20. pozícióban zárták.

A Cloud9 az alábbi felállással búcsúzik a CS:GO-tól:

United Kingdom Alex „⁠ALEX⁠ McMeekin
United Kingdom William „⁠mezii⁠ Merriman
Denmark Patrick „⁠es3tag⁠ Hansen
United States Ricky „⁠floppy⁠ Kemery
United States Erick „⁠Xeppaa⁠ Bach

Ti mit gondoltok a Cloud9 körüli történésekről? Írjátok meg kommentben!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×