Ez az utóbbi idők egyik legnagyobb eredménye a magyar CS:GO háza táján.

Bár a Showdown versenyekre kvalifikációkon keresztül eddig is bejuthattak „külsős” csapatok (azaz olyanok, akik nem partnerek), azért a BLAST az elkövetkezendő eseményre alaposan megnövelte a selejtezők számát. A legutóbbi versenyük, azaz a Spring Groups 7-12. helyezettjei mellett még három meghívott kapott helyet, viszont a többi hét spotot egyaránt kvalifikációk révén lehetett megkaparintani. Ide tartozik többek között a Fantasyexpo Cup, a Nordic Masters, de az a Calyx Dune Cup is, amelyen gejmzilla is részt vett csapatával.

Sőt mi több, a NASR Esports meg is nyerte azt, így ők is bejutottak a BLAST Showdown-ra!

Calyx Dune Cup

A MENA régió (Middle-East & North-Africa), azaz a közel-keleti és észak-afrikai csapatok számára megrendezett versenyen nyolc csapat mérte össze erejét: négy meghívott (köztük a NASR Esports), illetve négy selejtezőről bejutott együttes. Gejmzilláék az A-csoportba kerültek, ahol a Princesses ellen egy hibátlan mérkőzéssel kezdtek (16-0), ám a Divine Vendetta ellen alulmaradtak (16-19), így a FATE.ME elleni decider találkozón (16-7) kellett kiharcolniuk a továbbjutást.

Külön öröm, hogy gejmzilla a torna egészén stabil teljesítményt nyújtott. (Kép: HLTV)

A rájátszás

A várakozásoknak megfelelően a playoff sem alakult simán: az elődöntőben három pályán győzték le a HLTZINC csapatát (16:13, 6:16, 16:13), így a fináléban jöhetett az a Divine Vendetta, amelytől a csoportkörben már egyszer kikaptak. Még ha nem is könnyen, de jött a revans, a NASR Esports 16:12, 22:19 arányban behúzta a két pályát, ezzel megnyerték az egész tornát.

A BLAST Premier: Spring Showdown résztvevői, köztük a NASR Esports. Néhány kvalifikáció még hátravan, négy helyen is később derül majd fény a győztes kilétére. (Kép: Liquipedia)

A folytatás

A BLAST Premier: Spring Showdown április 13-tól április 18-ig tart és összesen 162 ezer 500 dollár, továbbá két Spring Finals spot lesz majd a tét. Gejmzilla és csapata legrosszabb esetben is 3750 dollárral gazdagodik, hiszen ennyit kapnak a 9-16. helyezettek. A versenyen single-elimination, azaz egyenes ági, azonnali rájátszás lesz, BO3-as mérkőzésekkel.

Már a bejutás is óriási eredmény, de bízzunk benne, hogy sikerül majd ebben az elit körben is helytállni! Sok sikert kívánunk nekik!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=producthttps://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×