A gamerek számára készült karrieroldal, melyet a játékosok LinkedInjeként emlegetnek, komoly támogatást kapott NFL és NBA játékosoktól.

Talán kevesen tudják, hogy létezik egy kezdeményezés, aminek célja, hogy közösségi platformot hozzon létre azoknak a játékosoknak, akik komolyan gondolják a gamer karriert. Az eFuse nagyon jó évet zárt, hiszen több mint félmillió új felhasználót szereztek.

Az eFuse most 6 millió dolláros támogatást kap profi sportolóktól, játékbefektetőktől és vállalkozóktól.

A eFuse-t 2018-as indulása óta már kiváló tehetségek otthonaként emlegetik. Olyan sztárok támogatják, mint az NFL és az NBA nagy sztárjai, Odell Beckham Jr. és Denzel Ward (Cleveland Browns), Ezekiel Elliott (Dallas Cowboys), Chase Winovich (New England Patriots) és Seth Curry (Philadelphia 76ers).

A platform működése ráadásul rendkívül egyszerű: a felhasználók létrehoznak egy profilt, megosztják tudásukat, tapasztalataikat, eredményeiket. Ennek segítségével pedig közel 25 ezer pályázatra, szakmai gyakorlatra, álláshirdetésre jelentkezhetnek, természetesen a gaming, az esport, a játékfejlesztés, az üzlet és a marketing területén.

Az új finanszírozási kezdeményezés nyomán, melybe most egyre több támogató érkezik, a platform tovább bővíti lehetőségeit – írja a Forbes. A nagy cél az, hogy jelentős erőforrássá váljon egy olyan ipar számára, amely milliárdos bevételeket ér el az utóbbi években.

„Befektetőink nem csak sportolók, hanem hozzáértő üzleti vezetők is. Az eFuse merész módon hozza össze a játékosokat, a versenyeket és segíti a tehetséges felkutatását” – mondta eFuse 23 éves alapító-vezérigazgatója, Matthew Benson.

A kezdetektől fogva sokan azt gondolják, hogy az eFuse elsősorban arra összpontosít, hogy a hardcore esport játékosok juthassanak jövedelmező szerződésekhez, de Benson azt mondja: lehetőségeket kaphat bármilyen háttérrel és készséggel rendelkező játékosok és szakember.

„A gamereknek szüksége van versenytársakra, de szükség van 3D modellezőkre, játéktervezőkre, üzleti és kreatív vezetőkre is. Ez az a legizgalmasabb az eFuse-ban; segíteni akarunk mindenfajta gamer felfedezésében” – tette hozzá.

Figyelembe véve az ipar őrült növekedését és elképesztő lehetőségeit, a játékosoknak valóban szüksége van egy helyre, ahol kapcsolatba léphetnek és támogathatják egymást. Az eFuse az a hely – állítja a fiatal alapító.

Te hallottál már az eFuse-ról? Szívesen csatlakoznál?

×