Film/TV

Már a színészt is kinézték a fekete bőrű Superman főszerepére

Az elmúlt napokban attól volt nagyon hangos a geek világ, hogy készül a következő Superman mozi, aminek már egészen biztos, hogy nem az „agyonimádott” Henry Cavill lesz a főhőse.

A legnagyobb vitát azonban nem is ez, hanem az a hír keltette, miszerint az új Acélember nem fehér, hanem színes bőrű lehet – és nagy eséllyel lesz is majd.

A felháborodott tömeg valószínűleg aligha ismeri a Superman loret, ellenkező esetben ugyanis aligha lepné meg őket ez a fajta döntés, hiszen a képregények hasábjain is már évek óta mentegeti a világot a szuperhős fekete alteregója. A dühös rajongókat talán nem is ez, hanem sokkal inkább az időzítés, ami kizökkenti őket a valóság tényszerű érzékelésén (BLM), mivel mostanság egyébként is divatja felháborodni egy fiktív világban járó-kelő kitalált szuperember kvázi kitalált bőrszínén és/vagy nemi, esetleg szexuális hovatartozásán, beállítottságán.

De mindegy is, mivel J.J. Abrams rendezőt és Ta-Nahesi Coates írót mindez aligha fogja megzavarni a munkában, mellyel ha végeznek, talán a most még mérgelődő rajongók eljutnak majd oda, ahová Pókember jutott Miles Morales-el.

Nem is csoda, hogy mindezt nem bíznák a véletlenre; a Comicbook és a GamingBible értesülései szerint ugyanis napjaink legkörberajongottabb és egyik legtehetségesebb színészére osztanák a kriptoni hős megújult szerepét.

Ez a színész pedig nem is lehet más, mint a Fekete Párducban (is) bizonyított Michael B. Jordan?!

Jordant egyébként 2019-ben már szóba hozták a szereppel kapcsolatban, akkor viszont csak egy interjúban merült fel a kérdés – nyilván poénosan -, hogy mi lenne, ha egyszer ő játszhatná el a világelső szuperhőst. A színész természetesen örömmel venné a feladatot, hiszen amellett, hogy egy álom válna ezzel valóra, még tapasztalata is van az ilyenekben (F4, Power Rangers, Fekete Párduc), sőt, még a DC világában is megfordult már mint Cyborg hangja a 2013-as Igazság Ligája: A Villám-paradoxon animációs filmben.

Minden adott tehát ahhoz, hogy sikerre vigyék a produkciót. A felrázásra pedig talán még magának a klasszikus címszereplőnek is szüksége lehet, mivel hiába van a karakter mögött megannyi képregényes történet, mozgóképes formában a Reeves időszak óta nem tudnak valami újat, valami igazán frisset mutatni.

A fekete Superman:

A fekete Superman egyébként 2009-ben tűnt fel először, mint a DC multiverzum része, a Föld 52-ről. A karakter kriptoni neve szintén Kal-el, a Földön viszont nem Clark Kentként, hanem Calvin Ellisként ismerik. A karakter egyfajta tisztelgés volt Amerika 44. választott, de az első színes bőrű elnöke, Barack Obama előtt – így talán az sem meglepő, hogy a képregényben is ő volt az Államok első embere.

Itt egy kicsit persze füllentettem, mivel az első fekete Acélember már ezelőtt is létezett, aki szintén része a multiverzumnak, és legeslegelőször 1999-ben láthattuk, méghozzá a ‘Legends of the DC Universe: Crisis on Infinite Earths’ hasábjain – sőt, itt még Supergirl sem volt fehér bőrű.

 

Mit szólsz a fekete Superman mozihoz?

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

5 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

5 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

5 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

6 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

6 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

7 óra telt el azóta...