Valószínűleg az „idegtépő” részével sokan egyet tudunk érteni.

Carlos Henrique Casimiro, avagy közismertebb nevén Casemiro, napjaink egyik legismertebb labdarúgója, a Real Madrid védekező középpályása. Jelenlegi klubjában eddig 269 alkalommal lépett pályára, míg a brazil válogatott mezét 48-szor húzhatta magára hivatalos mérkőzéseken. A Real Madrid mellett korábban a „Királyi Gárda” B-keretében, illetve a Porto és a São Paulo csapatában is megfordult, így a futball világában nem kevés tapasztalattal rendelkezik. A napokban mégis azt találta mondani, hogy számára

sokkal izgalmasabb és idegőrlőbb CS:GO-t játszani és streamelni Twitchen, mint 80 ezer ember előtt pályára lépni a Santiago Bernabéuban.

Casemiro és az esport

A Valve lövöldéje elképesztően népszerű Brazíliában, ami a sportolókra is hatással van. Ennek egyik ismert manifesztációja Neymar esete, hiszen a PSG játékosát valósággal beszippantotta a CS:GO, amikor megismerkedett vele. Honfitársa, Casemiro valamivel később került kapcsolatba az esporttal, de gyorsan bepótolta a lemaradását, ugyanis tavaly októberben saját esport szervezetet alapított. Az organizáció jelenleg csak CS:GO divízióval rendelkezik, de nem kizárt, hogy a későbbiekben még bővülni fog a repertoár más játékokkal is.

“Egyfajta hobbiként alapítottam ezt a szervezetet, amit élvezek menedzselni. Az a célom, hogy a csapatot profi szintre juttassam és ugyanúgy, ahogy saját magamat, őket is a legjobbak között szeretném látni. Tudom jól, hogy ez rengeteg munkával és időbefektetéssel jár, de remélem a játékosok és a rajongók egyaránt élvezik majd ezt a projektet.” – nyilatkozta Casemiro még tavaly ősszel, a Case Esports alapításakor.

Casemiro, Neymar, Lucas Paquetá és Arthur: mindenki a brazil FURIA Esports mezében díszeleg. (Forrás: Globo Esporte)

Casemiro, a streamer

A 29 éves brazil labdarúgó nem csak külső szemmel figyeli az eseményeket, hanem ő maga is aktívan játszik, csapattársai között pedig gyakran láthatjuk a fentebb már említett Neymart, a szintén futballista Gabriel Jesust, vagy akár a Team Liquid irányítóját, FalleN-t is.

Casemiro nemrégiben újabb interjút adott, mivel a fenti kapcsolódási pontok miatt meghívták a MARCA Gaming podcast műsorba. Az adásban többek között azt találta mondani, hogy amikor a CounterStrike-kal játszik, akkor sokkal idegesebb, mint amikor a futballpályán kell bizonyítania.

Nagyobb nyomást érez, mert a közvetítésein keresztül itt is rengetegen követik, ráadásul Twitchen sokkal közelebbinek érzi a nézőket, mint a stadionokban. Egyébként úgy érzi, hogy az élő adásoknak köszönhetően a rajongóival is jobb lett a kapcsolata, hiszen a streamek során folyamatosan élőben tud velük kommunikálni.

Casemiro a vele készült interjú során. (Forrás: Marca)

Nem csak lövöldözni szokott…

Természetesen a CS:GO mellett azért néha a FIFA is helyet kap, hiszen mégiscsak egy focistáról beszélünk. Kedvenc játékmódja a Pro Clubs, ahol elsősorban a valós szerepkörében szokott játszani. Casemiro elmondta, hogy azok közé tartozik, akik bármibe is fognak, mindenben a legjobbak szeretnének lenni, így ez a CS:GO-val és a FIFA-val sincsen másképp.

Jelenleg így néz ki Casemiro CS:GO csapata:

Brazil Denis „⁠dzt⁠ Fischer
Brazil Paulo „⁠land1n⁠ Felipe
Brazil Felipe „⁠delboNi⁠ Delboni
Brazil Yan „⁠yepz⁠ Pedretti
Brazil Vinicius „⁠n1ssim⁠ Pereira

Úgy vélem, hogy az esportra, mint iparágra kiváló hatással van az, hogy egyre több sportoló kerül vele kapcsolatba – legyen szó akár hobbiról, akár komolyabb elképzelésekről. Te mit gondolsz erről?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×