Öreg motorosokkal támad az egyik legrégebbi svéd szervezet.

Ismét látótérbe kerülhet Svédország egyik legismertebb esport szervezete, a szebb időket is megélt Lemondogs. A lassan nagykorúvá váló organizációt 2004-ben alapították, CS:GO-ban pedig rögtön a kezdetek kezdetén, 2012 novemberében igazoltak csapatot. A vezetőség több felállással is próbálkozott, aztán 2016-tól több évre köddé váltak. Jön egy nagy ugrás 2020 őszéig, ugyanis szeptemberben visszatértek a legnépszerűbb FPS-hez, mégpedig az AliGon line-up szerződtetésével. Sok babér nem termett, így most újabb kísérletet tesznek, mégpedig nem akármilyen játékosokkal.

Jó az öreg a háznál

Az AliGon-tól érkező felállásból mostanra már csak ketten maradtak, ugyanis gamersdont decemberben, Mann3n és kaktus pedig januárban távoztak a csapattól. Ennek fényében a xelos-hemzk9 duóhoz kellett keresni három embert, a szervezet vezetősége pedig nem aprózta el a dolgokat.

  • MODDII: Profiként négy évet lehúzott CS 1.6-ban, ahol olyan csapatokban játszott, mint a Fnatic, az SK Gaming, az ESC Gaming, a H2k, a Meet Your Makers és a Begrip. Emellett 2010-ben a kilencedik, 2011-ben pedig a tizenhatodik legjobb játékosnak választották az egész világon. Még 2012-ben váltott CS:GO-ra, itt szintén megfordult pár nagy szervezetnél, így például láthattuk a Fnatic, az Epsilon, a FlipSid3, a Reason, az SK Gaming és a Heroic háza táján is. Karrierje során – csak a versenyeken elért eredményeivel – megközelítőleg 186 ezer dollárt lövöldözött össze, illetve az SK-kel szerepelt az első CS:GO Major versenyen, a 2013-as DreamHack Winter-en.
  • znajder: A korábban schneider-ként szereplő játékos neve már inkább „csak” CS:GO-ból lehet ismerős, itt viszont megjárt több nagy csapatot is. Ide tartozik a FlipSid3, a Dignitas, a GODSENT, az Epsilon és természetesen a Fnatic, amellyel 2013-ban megnyerte a fentebb már említett DreamHack Winter-t. A Major-győztes svéd játékos ezt követően még egy Katowice negyeddöntőt és a GODSENT-tel egy csoportkört (ELEAGUE Major 2017) élhetett meg, viszont utána elkezdett lefelé ívelni a karrierje.
  • twist: Ismerős arc egy pár nappal ezelőtti cikkből, hiszen az Eltékozolt tehetségek című írásomban részletesebben is írtam a 26 éves svéd játékos pályafutásáról. Érdekesség, hogy éppen a Lemondogs volt az első CS:GO csapata, amelyhez most több, mint hét év elteltével tér vissza. Az eltelt idő során megjárta az LGB, a FlipSid3, a Fnatic, a GODSENT, legutóbb pedig a NiP szervezetét is, összességében pedig négy Major tornán szerepelt.

A Lemondogs CS:GO csapata 2012-ben, a THOR Open során. A képen jobbról a második: twist.

Nem fogják megváltani a világot

Ugyan a frissen szerződtetett játékosok hatalmas tapasztalattal és múlttal rendelkeznek, de szépen lassan eljárt felettük az idő. MODDII júliusban már 32 éves lesz, znajder májusban tölti a 28-at, míg twist decemberben lett 26. Utóbbiban még van lehetőség, de benne van a pakliban, hogy a NiP után most már inkább csak a levezetés következik.

Ha a Lemondogs-nál fejezné be a játékot, akkor akár szépen keretes szerkezetbe is foglalhatná az elmúlt nyolc esztendőt.

Twist számára nagy előny, hogy ő legalább aktívan és magas szinten játszott a játékkal – ez znajder és MODDII esetében már kevésbé mondható el. Előbbi 2019 közepe óta nem játszott hivatalos találkozón, míg utóbbinál egészen 2018-ig kell visszamennünk az időben, hogy HLTV-s mérkőzéseket találjunk.

A csapatkapitány MODDII elmondta, hogy többeknek is teljes állása van, így nincsenek komoly céljaik, elsősorban a szórakozásért játszanak majd. Az új felállás első meccsire már sor is került, ugyanis a Svenska Elitserien csoportkörében legyőzték a Young Ninjas csapatát (ahol rögtön szembe is találták magukat Mann3n-nel), majd kikaptak a PAPERPLANES-től.

A Lemondogs felállása a következőre módosul:

Sweden Jerry „⁠xelos⁠ Råberg
Sweden Jonas „⁠hemzk9⁠ Rantamäki
Sweden Simon „⁠twist⁠ Eliasson
Sweden Andreas „⁠MODDII⁠ Fridh
Sweden Andreas „⁠znajder⁠ Lindberg

Kíváncsian várom, hogy miképp sikerül majd a folytatás és milyen eredményekre lesz képes ez a csapat. Te mit gondolsz? Írd meg nekünk kommentben!

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×