Gaming

Tíz PS4 és PS5 játékkal robban a State of Play – Láthatjuk mozgásban az új Horizont?

A Sony rögtön az év elején magasabb sebességfokozatba vált, és csak úgy szórják ránk az áldást a különböző bejelentések formájában. Az egyik legérdekesebb újdonság a már rég pletykált, úgy pedig rég várt PS5 mellé tervezett második generációs PS VR headset, ami miatt bizony izgulhatunk is, hiszen korábban már alaposan megvitattuk, hogy könnyen ez a fejes lehet a VR gaming megmentője.

Aztán ott vannak játékokat érintő hírek is, a Days Gone ugyanis már nem is olyan sokára megjelenik PC-re, amit könnyen követhet majd még egy-két másik PS-exkluzív is. Kevésbé jó hír, de sokaknak talán megnyugtató, hogy a Grand Turismo 7 megjelenését 2021-ről 2022-re odázták, a fejlesztők ugyanis jobbnak látták, ha még egy kicsit tovább dolgoznak a játékon. Ugyancsak szomorú, hogy nagy eséllyel a God of War: Ragnarök sem fog tarolni idén, a nagy durranást a Sony a jövő évre tartogatná.

Aztán a Play at Home kezdeményezés is visszatér, ami még tavaly a Nathan Drake Collection és Journey párossal próbált könnyíteni a koronavírus-járvány miatt az otthon falai közé zárkózott játékosok mindennapjain. Ezúttal több óriás címet várhatunk, az elsőt pedig napokon belül tölthetjük is.

State of Play

Február 25-én, magyar idő szerint este 11-kor 10 játékkal jelentkezik a Sony bemutatója, a State of Play.

Az eseményen PS4-re és PS5-re is érkező új játékokba nyerünk mélyebb bepillantást, de hogy melyekbe, azt még jótékony homály fedi. Az szinte borítékolható, hogy a Horizon II: Forbidden West ott lesz az eseményen és ha szerencsénk van, már mozgás közben is láthatjuk ahogyan Aloy újabb, számára ismeretlen helyekre merészkedik. Aztán a következő Ratchet and Clank-ból is láthatunk majd pár új jelenetet, de több listán is láttam mint várományos a Kena: Bridge of Spirits, a Solar Ash, a Little Devil Inside, az Oddworld: Soulstorm és a Stray játékokat.

Persze az sem kizárt, hogy nem csak gameplay anyagokat és megjelenési dátumokat, hanem új bejelentésekkel is készülnek (PS VR-ra?), de ez majd csak holnap este 11-kor derül majd ki.

A State of Play-t a Sony hivatalos csatornáin: Youtube-on és Twitch-en nézhetitek élőben, de a fontosabb bejelentésekről természetesen mi is beszámolunk majd. 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

9 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

10 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

10 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

10 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

10 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

12 óra telt el azóta...