Az SSD-k magasan verték a HDD-k eladásait.

A tavalyi év harcokkal teli volt a háttértárolók számára, hiszen a TrendForce kutatóintézet legfrissebb statisztikái szerint 2020-ban – a megjelenésük óta először – több SSD-t vettek az emberek, mint HDD-t.

Nézzünk néhány infót röviden a két „fogalomról”. Az SSD a merevlemezekhez hasonlóan adattárolásra alkalmas eszköz sokkal gyorsabb változatban. Az SSD a HDD-vel ellentétben egy memória chipes modul,  mint a normál RAM memória, az egész háttértárat lényegében egyszerre éri el. Ennek köszönhetően olvasási sebessége 6-7x gyorsabb, mint a egy  hagyományos HDD-nek.

A HDD-s változaton egy mechanikusan mozgó fej olvassa le az adatokat, ezért ez kicsit lassabb. Az egyik benne lévő motor a tányérokat forgatja nagy sebességgel – általában percenként 5400-as vagy 7200-as fordulaton, míg a másik motor az olvasást és írást végző fejet hivatott mozgatni, természetesen mikroszkopikus pontossággal.

Tehát az eladásokra visszatérve, csak a tavalyi évben 333 millió darabot adtak el az SSD-kből, ami a 2019-es évhez képest több, mint 20%-os növekedést jelent. A HDD eladásait tekintve, belőle 259 millió darab kelt el, ami  az egyéni statisztikákat nézve 18%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. Nem lehet eltekinteni továbbá azért attól sem, hogy nem apró a különbség a kettőt összevetve sem.

Említésre méltó azonban ez az őrületes összmennyiség, amit felvásárolnak  a felhasználók ezekből a technikai eszközökből.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×