Úgy tűnik, egy internetkávézó üzleti modellt váltott, és kriptovaluta bányászkávézóvá alakult, mert így legalább van némi profit a COVID-19 járvány közben.

Az koronavírus-járvány kirobbanása óta egyre több vállalkozás került a csőd szélére, mivel nem voltak képesek bevételt termelni. Szinte természetes, hogy ilyenkor profilt kell váltani, így sokan elkezdtek azon gondolkozni, mivel menthetik meg üzletüket. Az olyan szolgáltatások, mint az internetkávézó szintén azon helyek közé tartozik, melyeket a korlátozások miatt nem látogatnak az emberek.

Így egy vietnámi internetkávézó átáll a kriptovaluta-bányászatra.

Ez persze annak is köszönhető, hogy az utóbbi időben nagyon felment a bitcoin árfolyama, így bányászatba fogni jó befektetés lehet. Egy vietnámi internetkávézó tulajdonosa nemrég bejelentette, hogy a netkávézót bányászfarmmá alakítja. Így magasabb a profitírta a Facebookon.

Az említett netkávézó egy PC-bolt tulajdonában van, ami megmagyarázza, hogy hogyan szereztek ekkora mennyiségű RTX 3080 kártyát. Természetesen nem hibáztathatjuk a vállalkozást azért, mert megpróbál talpon maradni. Ám a gamerek talán jobban örülnének, ha hazavihetnék azokat a kártyákat.

×