Új szereplő csatlakozhat a Sony, Nintendo és Microsoft hármasához.

Az utóbbi napokban több helyről jelentett források alapján a Huawei erőteljesen rágyúr a gaming szekcióra 2021-ben. Nem titok, hogy a kínai óriáscég régóta tervez belépni a konzol és gamer laptop szegmensekbe is. Sőt, 2020-ban volt is egy viszonylag korrekt próbálkozásuk a Honor Hunter V700 notebook személyében. Ám sajnos azóta nem érkezett más hasonló tudással bíró újdonság a cég neve alatt.

Ám könnyen lehet, hogy idén ez megváltozik!

 

Érkezhet a MateStation

A kínai közösségi oldal, a Weibo több csoportjában is futótűzként kezdett el terjedni a pletyka, hogy a pár hete elstartolt MateBook X Pro, MateBook 13 and 14 szériákon kívül két nagy durranásra is számíthatunk tőlük idén. Az egyik a Honor Hunter V700 utódja lehet majd egy gaming laptop személyében, míg a másik a közösség által csak MateStationnek becézett konzol lesz. 

A konzol 2021 második negyedévében érkezhet meg a kínai boltok polcaira. Nem szabad elfeledkeznünk a Huawei GameCenter szolgáltatásról sem, kiváló párosítást alkotnának a MateStationnel együtt. Ha tippelnünk kellene, akkor Android (Harmony OS formájában) vagy Windows alapú lesz az újdonság, így a PS5 és Xbox tulajoknak nem kell aggódniuk.

A borítóképen a cég 2014-es próbálkozása, a Huawei Tron látható. 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×