Szomorú nap a CS:GO újságírás történetében.

Jarek „DeKay” Lewis hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy visszavonul jelenlegi hivatásától, az újságírástól és más vizekre evez. Természetesen marad az esportban, viszont a továbbiakban kevesebb reflektorfényt fog kapni, ugyanis az újságírás helyét egy sokkal inkább a háttérfeladatokra koncentrálódó munkakör veszi át. Egészen konkrétan játékosügynökként folytatja, mégpedig CS:GO és Valorant játékosok, illetve edzők menedzselése lesz a feladata.

Na de ki is az a DeKay?

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb CS:GO újságíró, akit az esporton belül széles körben megnyilvánuló tisztelet övez. Számtalan remek kritika, kommentár és interjú fűződik a nevéhez, továbbá neki köszönhetünk sok-sok kiszivárogtatást, idő előtt közzétett információt, amelyek szinte kivétel nélkül mindig be is bizonyosodtak. Az egyesült államokbeli DeKay 2016 óta dolgozott esport zsurnalisztaként, mindezt olyan oldalaknál, mint a Dexerto, a DBLTAP, a Slingshot vagy a VPEsports. Az Esports Awards zsinórban háromszor jelölte az év esport újságírójának, de általános szemmel nézve is az iparág egyik legfontosabb szereplőjévé avanzsált.

A folytatás

DeKay újdonsült munkáját az ULTI Agency nevű norvég ügynökségnél kezdi majd meg, amely önmeghatározása szerint egy

esportoló tehetségek felkutatásával, menedzselésével, marketing tanácsadással és márkaépítéssel foglalkozó cég.

A vállalatot Asgeir Kvalvik, Frank Berget, Kenneth A. Leren és Joakim Myrbostad alapította, 2020 nyarán, Kristiansund városában. A felsoroltak közül leginkább Joakim Myrbostad, azaz jkaem neve csenghet ismerősen, aki rain és RUBINO mellett a legeredményesebb norvég CS:GO játékosnak számít. A cég az általa menedzselt személyek között jkaem-et is feltünteti, de számos további ismert játékost és edzőt is találni a listán.

  • EspiranTo (szabadon igazolható)
  • jkaem (EXTREMUM)
  • Grus (Apeks)
  • kreaz (Apeks)
  • hallzerk (Dignitas)
  • H4RR3 (Dignitas)
  • anarkez (HellRaisers, próbaidőn)
  • Neil_M (szabadon igazolható, edző)

Ezenfelül említik még két ausztrál játékos, AZR és Gratisfaction nevét, akikkel korábban szintén együtt dolgoztak és akik jkaem-hez hasonlóan az EXTREMUM csapatát erősítik.

DeKay egy CS:GO híreket összefoglaló adása során. (Forrás: YouTube)

Interjúk

Asgeir Kvalvik, az ULTI Agency ügyvezető igazgatója a következőket mondta:

„Hosszú évek óta olvasom Jarek írásait és rendre lenyűgözött azzal, ahogy átadja a tudását. Tavaly nyáron azért indítottuk útjára az ULTI-t, hogy segítséget nyújtsunk a játékosoknak. Úgy gondolom, hogy Jarek csatlakozásával nagy lépést tettünk célunk felé, ami nem más, mint a profi esportolók teljes körű támogatása. Arra törekszünk, hogy kemény munka és alázat jellemezzen bennünket, bármibe is kezdünk, márpedig Jarek pontosan ezt az értékrendet követi, így tökéletes választás volt számunkra. Büszke vagyok, hogy sikerült vele megállapodnunk és alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát.”

Jarek „DeKay” Lewis, az immáron új szerepkörben tündöklő játékosügynök így nyilatkozott:

„Nagyon izgatott vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy csatlakozhatok az ULTI-hoz. A játékosok támogatása a szenvedélyemmé vált, ami már több, mint öt éve hajtja bennem a tüzet. Annak ellenére, hogy más lehetőségek is adódtak, továbbá magam is gondoltam egy saját ügynökség alapításán, végül nem volt kérdés, hogy az ULTI-hoz csatlakozom. Céljaink és értékeink tökéletesen passzolnak egymáshoz, ráadásul arról is hasonlóan vélekedünk, hogy miként érdemes vezetni egy ügynökséget. Úgy gondolom, hogy az ULTI rövid, de annál tartalmasabb története komoly inspiráció lehet bárkinek, hiszen elkötelezettek és keményen dolgoznak azért, hogy változás álljon be az esportban. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért és epekedve várom a jövő kihívásait. Remélhetőleg a munkánk magáért beszél majd.”

Biztos vagyok benne, hogy újságírói munkájához és eredményeihez hasonlóan az új pozícióban is komoly sikereket ér majd el, így valószínűleg fogunk még róla hallani.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×