Soha nem látott árfolyamon fut a Bitcoin, miután a Tesla jókora mennyiséget vásárolt fel belőle.

Miután a Tesla a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollár értékben vett Bitcoint és hogy a jövőben a kriptovalutát majd elfogadják, mint fizetőeszköz, annak árfolyama konkrétan az egekbe szökött.

Jelenleg egyetlen egy darab Bitcoin 13 967 197 magyar forintba kerül.

„2021 januárjában frissítettük a befektetési politikánkat, hogy az nagyobb rugalmasságot biztosítson számunkra és maximalizálhassuk az olyan jellegű készpénzünk hozamát, amely nem szükséges a megfelelő működési likviditás fenntartásához.” – áll a vállalat jelentésében.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pedig nem is rejtegette tervét, hiszen egyrészt hihetetlenül aktív volt mostanság a Twitteren, másrészt Musk twitter-fiókjának biojában csak egyetlen szó szerepelt: #bitcoin. Simán feltételezhető tehát, hogy Ő már ekkor tudta, hogy a cége be fog vásárolni a kriptovalutából, ebben a kényes esetben pedig a tweetelések kimerítik a piaci manipuláció fogalmát.

Egy biztos, a Bitcoin nagyon jó úton halad afelé, hogy a pénzügyi elit körében is elfogadott befektetési eszköz és széles körben használt, globális fizetőeszköz legyen.

×