Ha nem tudod mit nézz, akkor ezekkel mindenképp tény egy próbát!

Egy-egy sorozat ledarálása után gyakran fog el a kétségbeesés, hogy na most mit nézzünk? Nyakamat tenném rá, hogy a Netflix-béli háztartások egyik leggyakrabban elhangzó mondata ez, amit aztán hosszas keresgélés követ, legalábbis akkor, ha szeretnénk kitörni a folyamatosan ugyanazokat ajánlgató, de minimum csak olykor-olykor frissülő algoritmus kereteiből.

Kitörési kísérletünk persze nem egy egyszerű feladat és rendre ilyenkor kerül elő a mobilunk is, hogy jól „ráguglizzunk” a ‘legjobb Netflix sorozatok’-ra, majd nehézkes választás után végül rábökjünk arra, amelyik előzetes, vagy az olvasottak alapján leginkább felkeltette az érdeklődésünk.

Aztán mikor azzal is végeztünk kezdődik minden elölről.

Szóval ha te is pont így kerültél ide, akkor üdv néked – meg persze akkor is, ha nem. A lényeg, hogy szereted a vígjátékokat, és szeretnél egy két tippet arra az esetre, ha befejeznéd az éppen megkezdett anyagot. Egyet se félj ismeretlen barátom, ugyanis elhoztam azt az 5 mókás sorozatot, melyek véleményem szerint jelenleg a legjobbak a Netflix végtelenre nyúló kínálatában.

Képtalálatok a következőre: netflix art

5. Balfékek (Community)

A Rick és Morty alkotójának, Dan Harmond kultsorozata. Az első évad építkezős, a másodikban viszont már elszabadul a pokol, ami után nagyjából pontosan azt kapod, amire számítasz Morty és nagyapjának kalandjainak ismeretében. Több helyütt az évtized sorozataként emlegetik, amit csak azért nem tudok megerősíteni, mert még jómagam sem értem a végére. Azt viszont már most elárulom, hogy sokkal jobban szórakozok, mint a The Good Place második, harmadik, de legfőképp a negyedik évada közben.

4. Családi Hírek

A Családi hírek, hasonlóan számos másik NBC gyártotta sorozathoz a történet egyetlen munkahely, jelen esetben egy híradós stáb mindennapjai körül forog. A széria ugyan nem indul zökkenőmentesen, de Tina Fey láthatóan megmenti az elsüllyedéstől, a zseniális író-producer-színésznő jelenléte és sajátos stílusa pedig egészen a legvégéig érzékelhető is marad. A történet ugyan nem tartogat sok meglepetést, de láthatólag nem is erre, hanem sokkal inkább a karakterekre helyezték a hangsúlyt, miattuk pedig mi is az egyre inkább családdá kovácsolódó csipet-csapat részének érezhetjük magunkat.

3. Dolgozó anyák

Ez a sorozat az egyik legjobb, amit a kategóriájában találunk. Az elején ugyan kicsit lassú és inkább a vígjáték fele hajlik, a karaktereket és a családokat egyre inkább megismerve üt meg drámaibb hangokat is és vált át egy tanítani való tragikomédiába. A teljesen valószerű, de sokszor abszurd jelenetei nem csak mosolyt csalnak az ember arcára, hanem komolyan el is gondolkoztatnak. Megtekintése férfitársaimnak is erősen ajánlott!

2. Brooklyn 99

A New York-i 99-es rendőrőrs története az egyik legjobb dolog, amit valaha képernyőn láttam. Énnél csak az első helyen terpeszkedő esetében nevettem többet, mondanivalójában viszont egyáltalán nem marad el attól. A karakterek az első pillanattól kezdve velünk együtt élnek, a poénok minden esetben azonnal ülnek, mindamellett nem felejt el konzekvens lenni, folyamatosan visszautal magára, és teszi ezt 7 évadon keresztül. A színészi, a rendezői, írói, de sokszor még az operatőri munka is elképesztően kimagasló. 20 évente egy-két ilyen sorozat születik, szerencsére az egyik a Brooklyn 99. (Nem mellesleg Terry Crews pályája legjobbját itt nyújtja, mint Jeffords őrmester.)

 

1. Unbreakable Kimmy Schmidt

Az első helyen pedig a vígjátéksorozat, amit kötelezővé kellene tenni. Tina Fey legnagyobb mesterműve ez, ami minden egyes részével könnyesre nevettet – nem is csoda, hogy az összes évada valamennyi díjátadón jelölést is kapott.

Pedig Kimmy története nem épp vígjátékokba illő: kislány korában egy világvége-hívő pap több másik lánnyal együtt elrabolja, hogy aztán 15 éven keresztül egy elrejtett bunkerben tartsa fogva. Miután egy kommandós csapat kiszabadítja őket vissza kell illeszkedniük az általuk már közel sem ismerős világba és társadalomba, mindezt pedig Kimmy szemén keresztül nézhetjük végig. Nem lehet hangsúlyozni, hogy mennyire varázslatos!

 

Nos, ezek lennének azok a vígjátéksorozatok, amiket amúgy sem érdemes kihagyni, nemhogy Netflix előfizetés birtokában. A listám erősen szubjektív, szóval ha eszedbe jut valami igazán kihagyhatatlan, akkor ne légy szégyenlős azonnal írd meg nekünk hozzászólásban!

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×