Mindent elért az Amazonnal, amit szeretett volna, ezért most más felé veszi az irányt.

Az Amazon feje, a világ egyik leggazdagabb üzletembere, Jeff Bezos beadta a lemondását a 27 éve általa alapított vállalat éléről. Döntését azzal indokolta, hogy az Amazon sikere most tetőzik, így bizonyos változtatásokat és átalakításokat ilyenkor kell meglépni.

Helyébe Andy Jassy lép majd valamikor az év végén, ő 1997-ben csatlakozott Bezos kereskedelmi vállalkozásához.

Jeff Bezos néhény héttel ezelőtt még azzal szerepelt a hírekben, hogy a 180 milliárd dolláros vagyonával „sajnos már csak” a világ második leggazdagabb emberének számít, akit nem más, mint Elon Musk előzött be. A sors iróniája, hogy a két mágnás hasonlóképp rajong az űrkutatásért, Bezos tulajdonképp pont emiatt távozik a közvetlen vezetésből, mivel figyelmét a másik cégére – és hobbijára -, az űriparral foglalkozó Blue Origin-re szeretné fókuszálni.

Bezos ezután az igazgatótanácsban foglal majd helyet, ahonnan ugyan már nem lesz végső döntéshozói szerepe, de továbbra is segítheti az Amazon munkáját. Lemondását egyébként a pénzügyi jelentésekkel együtt hozta nyilvánosságra, amiből az is kiderült, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása óta forgalmuk rekordnagyságúra nőtt.

Az Amazon nem mellesleg a Twitch tulajdonosa és üzemeltetője is, amit Bezos 2014-ben adott a kereskedelmi cég portfóliójához mintegy 970 millió dollárért cserébe. 

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×