A cím, a stílus, a látvány és a játékmenet – mind arra utalnak, hogy ez bizony a Cyberpunkot kifigurázó dolog lesz. Vagy mégsem?

Senkinek sem kell már bemutatni a Cyberpunkot övező negatív kritikákat, amelyekről mi is számos alkalommal beszámoltunk Nektek. Most azonban úgy tűnik, hogy egy új szintre emelkedett a dolog a Daedalic Entertainment új játékával. Először is nézzük a címet: Glitchpunk. Elég egyértelműnek tűnik, hogy a bugokkal teli megjelenést próbálja kifigurázni.

Továbblépve, a videót megnézve láthatjuk a felülnézetes, klasszikus GTA-feelingű játékstílust egy kis CD Projekt Red látványvilággal övezve. Viszont ha mindezeket félretesszük, valójában egy igen ütős game tárul elénk. Sok tartalom, érdekes játékmenet. Miket csinálhatunk in-game? Lehet itt mindent, autót lopni és vezetni, verekedni, lövöldözni, miközben egy elég para de szép városban kell túlélnünk.

 

Hatalmas mennyiségű fegyver közül is válogathatunk, rendőrök üldöznek majd, mindenféle szekták és bandák övezik majd az utunkat, és hát nyilvánvalóan feladatokat kell teljesítenünk végig. Az autók és motorok mellett egyéb járműveket is vezethetünk, ilyenek például: vonatok, buszok, tankok.

És mi a helyzet akkor a címmel? Állítólag azért lett Glitchpunk a cím, mert egy „glitchelő” android fejvadászt irányítunk a játék alatt, aki nem mellesleg egy igazi lázadó. Fellázadt a rendszer, a kormány és a megacégek ellen. Az egyszer biztos, hogy így vagy úgy, de telitalálat volt a kiadótól a cím és maga a játék is.

A megjelenés 2021 első felére várható. Ti kipróbáljátok majd? 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×