A világ legjobb Call of Duty-játékosai nem használnak a snipereket a Black Ops Cold Warban, de ennek bizony megvan az oka.

A sniperek már igen régóta a CoD franchise alapelemei. A játék kompetitív történelmének legnagyobb pillanatai – majdnem kivétel nélkül mind -, az egylövéses gyilkológépek eredményeként következtek be. A Cold War legmagasabb szintjén azonban teljesen eltűntek.

Noha a Call of Duty League hivatalosan nem kezdte még el a 2021-es szezont, már sejthetjük, hogyan fognak alakulni a dolgok.

A snipereket – bár nem hivatalosan-, kitiltották a CoD Leagueből

Az első és legfontosabb lépés, hogy megértsük a különbséget a hivatalos versenyszabályzat és a nem hivatalos, úgynevezett „úri megállapodások” (Gentlemen’s Agreements, továbbiakban GA) között.

Minden évben egy hivatalos listát vezetnek be a versenykörülményekről a verseny egész területére való tekintettel. Ezeket a CDL adminisztráció vázolja fel, és a játék minden szintjére vonatkoznak, magától a Leaguetől a Challengerig.

Eközben a GA nem hivatalos döntéseket tartalmaz, amelyeket minden profi játékos követ.

Ezek lényegében lehetővé teszik a legjobb játékosok számára, hogy egyensúlyba hozzák a verseny állapotát.

Bizonyos fegyverek túl erősek, de a szabálykészlet nem foglalkozik velük? GA. Különféle attachmentek vagy scorestreakek, amelyek túl nagy hatást gyakorolnak? GA.

Ezek kölcsönös megállapodások a világ legtapasztaltabb szakemberei között. Minden játékos betartja a folyamatosan bővülő GA listát.

A Cold War reflektorfénybe kerülésével hamar kiderült, hogy a sniperek okozzák a legnagyobb „problémákat”, így hát jelenleg szerepelnek a listán. Kérdéses, hogy a szezon indulásáig vajon történik-e változás a döntést illetően.

Ti is egyetértetek a jelenlegi döntéssel? Valóban a sniperek okozzák a legnagyobb problémát a játékban?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×