Gaming

PC és PS5 verzió is érkezhet a Final Fantasy VII Remake-ből

A tavalyi év ugyan összességében sokaknak kellemetlen utóízzel marad az emlékében, a videojátékokat kedvelőknek egyáltalán nem volt tragikus. Olyan játékokkal kényeztettek el minket a kiadók, mint a Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, a The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, vagy éppen a Hyrule Warriors: Age of Calamity, na meg a Final Fantasy VII Remake.

Utóbbi egy klasszikus korszerűsítéseként volt reklámozva, végül mint kiderült, jóval több annál. A Remake fejet hajt az eredeti verzió előtt, aztán pedig egy teljesen új irányba lendíti a sztorit. Cloud és bandájának új kalandja tiszteletben tartotta a legendás történetet és inkább egy újat kezdett el írni. Véleményem szerint lehengerlő stílusban.

Úgy gondolom, hogy a tavalyi év egyik legjobb játéka volt az FF7 Remake, s mindezt tette úgy, hogy a franchise egyik legkiemelkedőbb darabja is lett egyből. Már most alig lehet bírni a rajongókkal a folytatást illetően, ugyanis az lesz ám csak az igazán korszakalkotó.

Egészen addig viszont marad nekünk a tavalyi, első epizód, s mint egy pletyka híreszteli, akár két új platformon. Ha minden igaz, akkor készül egy PS5-ös verzió is a játékból. Nagy valószínűséggel ezt az eredeti játék tulajdonosai ingyenesen megkaphatják majd egy frissítés formájában. Ami viszont még érdekesebb ennél, hogy a Square Enix akár PC-re is elirányíthatja a híres JRPG-t.

Ennek pedig egyszerű oka van, a sokak számára PS-exkluzív címnek tartott FF7 Remke igazából csak limitált ideig az. Az exkluzivitás pedig hamarosan lejár. Ennek köszönhetően pedig akár az Xbox játékosok is megkaphatják majd a tortát, amit a Sony rajongók már lassan egy éve majszolnak.

 

Cloud

Korábbi cikkek

Android-újítás: koppintással azonosíthatod az idegen számot

Gábor János 2024.04.08. - A világot nem váltja meg, nagyon egyszerű elven működik, mégis hiánypótló…

25 perc telt el azóta...

Megőrülsz – Valaki förtelmes PC-t épített ennek a gitárnak a belsejébe

2024.04.08. - A kreativitásnak egyszerűen nincs határa, ami bizony akkor is érvényes, amikor valaki számítógépet…

1 óra telt el azóta...

Kiszivárgott a Microsoft levele: az új Xbox nagy technikai ugrás lesz

Gábor János 2024.04.08. - A Windows Central új jelentése az Xbox elnökének, Sarah Bondnak a…

2 óra telt el azóta...

Közelharcban erős: így szereld fel a Warzone legújabb SMG-jét

2024.04.07. – A Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja néhány nappal ezelőtt, április harmadikán vette kezdetét.…

15 óra telt el azóta...

Ezt tudja manapság egy gamer laptop 2 millió forintért

2024.04.07. – Egy időben meglehetősen rossz volt a gamer laptopok megítélése. Tegyük hozzá, hogy nem…

16 óra telt el azóta...

A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a külsős Counter-Strike 2 oldalakat

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája…

16 óra telt el azóta...