Két új platformra is megérkezhet hamarosan a Final Fantasy VII Remake. A Square Enix már dolgozik egy ideje mind a kettőn, hamarosan jöhet a hivatalos bejelentés.

A tavalyi év ugyan összességében sokaknak kellemetlen utóízzel marad az emlékében, a videojátékokat kedvelőknek egyáltalán nem volt tragikus. Olyan játékokkal kényeztettek el minket a kiadók, mint a Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, a The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, vagy éppen a Hyrule Warriors: Age of Calamity, na meg a Final Fantasy VII Remake.

Utóbbi egy klasszikus korszerűsítéseként volt reklámozva, végül mint kiderült, jóval több annál. A Remake fejet hajt az eredeti verzió előtt, aztán pedig egy teljesen új irányba lendíti a sztorit. Cloud és bandájának új kalandja tiszteletben tartotta a legendás történetet és inkább egy újat kezdett el írni. Véleményem szerint lehengerlő stílusban.

Úgy gondolom, hogy a tavalyi év egyik legjobb játéka volt az FF7 Remake, s mindezt tette úgy, hogy a franchise egyik legkiemelkedőbb darabja is lett egyből. Már most alig lehet bírni a rajongókkal a folytatást illetően, ugyanis az lesz ám csak az igazán korszakalkotó.

Egészen addig viszont marad nekünk a tavalyi, első epizód, s mint egy pletyka híreszteli, akár két új platformon. Ha minden igaz, akkor készül egy PS5-ös verzió is a játékból. Nagy valószínűséggel ezt az eredeti játék tulajdonosai ingyenesen megkaphatják majd egy frissítés formájában. Ami viszont még érdekesebb ennél, hogy a Square Enix akár PC-re is elirányíthatja a híres JRPG-t.

Ennek pedig egyszerű oka van, a sokak számára PS-exkluzív címnek tartott FF7 Remke igazából csak limitált ideig az. Az exkluzivitás pedig hamarosan lejár. Ennek köszönhetően pedig akár az Xbox játékosok is megkaphatják majd a tortát, amit a Sony rajongók már lassan egy éve majszolnak.

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×