Megjelent egy videó, mely ha minden igaz, az Apple egy, még be nem jelentett termékének animációját mutatja be, ami az AirTag névre hallgat.

Nemrégiben Jon Prosser, akit nagyon jól ismer már az Apple közösség a különböző szivárgásokból, egy friss videót tett közzé, melyben egy új Apple eszközről mesél. Ebben az úgynevezett AirTag animációja látható, ami elvileg

arra szolgál, hogy ne veszítsük el holminkat.

Az eszközről ugyan már tavaly szeptemberben is lehetett hallani pletykákat, most végre az is látható, nagyjából hogyan fog kinézni. Az AirTaget régóta fejleszti az Apple, ám még nem jutott a projekt addig, hogy hivatalosan is bemutassák. Mivel az eszköz alapvetően azok számára nyújt előnyöket, akik sokat utaznak, nem is meglepő, hogy nem jelent meg eddig. A koronavírus-járvány ugyanis idén tavasszal ellehetetlenítette az utazni vágyókat.

 

Egyszerűen fogalmazva az AirTag egy olyan okoskiegészítő, melyet egy általunk fontosnak tartott holmira kell ráhelyezni. Ezt aztán össze lehet kapcsolni egy Apple termékkel, például egy iPhone telefonnal. Ezzel követni lehet mondjuk a csomag mozgását, helyét stb. Ebben egy új helymeghatározási rendszer segít, az Ultra Widebanden (UWB).

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple mikor és hogyan leleplezi le a terméket, ahogy azt sem, hogy mikor. Ellenben szerintem a kütyü nem csak arra jó, hogy utazáskor lássuk, hová került a holmink. A nagyira, a gyerkőcre, ne adj’ isten chip nélküli kutyára is illeszthető, hogy tudjuk, hogy jár. Vagy ez túl durva?!

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×