Gary rendelkezik a világon a legtöbbet érő Pokémon kollekcióval.

Nemrégiben ismét megújult az érdeklődés a Pokémon kártyák iránt. Az emberek figyelték az eladókat, hatalmas összegeket fizettek azért, hogy az eredeti csomagokat szerezzenek belőlük. Visszabúvárkodtak az alagsorokba és a padlásokra, hátha megtalálják valahol a rég elfeledett darabokat. Van valami megnyugtató abban, hogy egy ilyen kellemes régi emlék visszatér.

Sokan mégis kissé későn kerültünk közelebb, hiszen gyerekként nem engedhettük meg magunknak ezeket az amúgy igen drága kártyákat, ezért a szülők fülét kellett rágni, hogy légyszi, csak még egyet.. Vannak azonban olyanok, akik megelőzték a görbét, amikor rájöttek, hogy a Pokémon a kultúra óriási része lesz. Az egyik ilyen ember Pokémon király néven ismert. Vagy Gary – a barátainak.

 

Gary rendelkezik a világ legdrágább Pokémon kártyás gyűjteményével. A The Ices Coffee Hour podcast kérdésére azt mondta, hogy

nem tudja pontosan megmondani, hogy a gyűjtemény mennyi pénzösszeget ér teljes egészében, ugyanakkor biztosítja a házigazdákat, hogy ez bizony meghaladja a 10 millió dolláros határt

– ami több, mint 1 milliárd forintnyi összegnek felel meg.

 

Gyűjteményének egy része titkos, és a legtöbbet érő elemeket rejtve tartják egy nagy biztonságot nyújtó tárolóban, távol a kíváncsi tekintetektől. A férfi azt állítja, hogy vannak tervei, például hogy gyűjteményét megpróbálják bemutatni és néhány darabot eladni jótékonysági események keretein belül. Halála után fiaira akarja hagyni ezeket a tárgyakat, akik majd végül eldöntik, mit csinálnak velük az elkövetkező években.

Te is gyűjtöttél vagy esetleg gyűjtesz valami hasonlót? 

×