Legalábbis ami a storykat illeti, ha épp számítógépen Instagramozunk.

Az Instagram-történetek böngészése az asztali gépen hamarosan kissé egyszerűbb lehet: az Insta a Stories új dizájnját teszteli a weboldalán, amely a funkció számára nagyon szükséges arcplasztikát nyújt.

Az új megjelenéssel a történetek inkább egy körhintában jelennek meg, nem pedig egyetlen, az egész oldalt lefedő csempében.

A navigáció továbbra is ugyanaz – kézzel kattintva átnézheted a történeteket, vagy hagyhatod őket automatikusan lejátszani -, de most könnyebb nyomon követni, hogy hol járunk jelenleg a sorban.

 

Nem tudni, hogy pontosan hány felhasználó látja az új megjelenést, vagy hogy a változás már végleges lesz-e. Szóvivőjük megerősítette a tesztet, amely a múlt hónapban kezdett megjelenni a felhasználók egy „kis csoportjának”, de nem kommentálta, hogy mikor lehetne szélesebb körben elérhető.

Noha a vállalat lassan javította asztali webhelyének funkcionalitását, a Stories esetében még mindig úgy éreztük, hogy ügyetlen és alkalmatlan a nagyobb képernyőkhöz. Tehát bár lehet, hogy ez nem a legnagyobb változás, észrevehető javulás lesz mindazok számára, akik sok időt töltenek az Instagram böngészésével az alkalmazáson kívül is.

Nektek hogy tetszik a változás? Nálatok már elérhető?

×