A felhasználók nagy részénél máris bekövetkeztek a GDPR következtében történő változások a Messenger és Instagram alkalmazásokban…

Mint arról a tegnapi napon beszámoltunk, bizonyos adatvédelemre vonatkozó irányelvek miatt a Messenger eltávolít néhány funkciót, ám akkor még nem sejtettük, hogy mely funkciók lesznek ezek, illetve azt sem, hogy az Instagram is érintett lesz valamikor a jövőben.

December 21-től mindkét applikációra kiterjesztik az elektronikus hírközlési adatvédelmi rendeletet is, amely lényegében szintén a digitális adatok védelmét szolgálja.

Lássuk miket tapasztaltak a Messenger használói Európa szerte a mai nap folyamán:

Először is a beállított becenevek eltűntek, mint szürke szamár a ködben, aztán az eddig küldött fotókat és videókat sem lehetett már visszanézni. Nem lehet szavazásokat indítani és a beszélgetésben sem lehet például kulcsszavakra rákeresni.

Nos, néhányan beszámoltak az Instagram üzenetekkel kapcsolatban is néhány problémáról, de nem tudni, hogy ennek lehet-e köze az adatvédelmi mizériához vagy csak egy szimpla hiba csúszott a rendszerbe.

A változások egyébként csak ideiglenesek, de pontosan nem tudni hogy meddig tart, amíg újra a régi lesz az applikáció. Jelenleg még nem minden felhasználót érintenek ezek a hiányosságok, de simán elképzelhető, hogy amit ezek közül te még szerencsés módon elérsz, fél óra múlva már nem fogod.

Te miket tapasztaltál eddig a fent említett hiányosságok közül? 

 

×