A Cyberpunk 2077 megjelenése után elég nagy érdeklődés mutatkozott a játék iránt.

A Cyberpunk megjelenésének napján új rekordot döntött. A Steam legtöbb egyidejű játékosa mellett, több mint egymillió játékos nézte meg a CD Projekt Red legújabb verzióját. Sajnos úgy tűnik, hogy a Steam felhasználói nem ragaszkodnak a címhez.

A GitHyp szerint ez a szám az elmúlt hetekben meredeken csökkent, az elmúlt hétvégén mindössze 225 000 játékos utazott át Night City-be.

Ez a szám 79%-os lemorzsolódást jelent.

A The Witcher 3: Wild Hunt esetében például három hónapba telt, mire ilyen visszaesést tapasztaltak.

Míg a Cyberpunk 2077 PC-s verzióját többnyire jól fogadták, a konzolos verziók jelentős visszahatásnak voltak kitéve. A fejlesztők keményen dolgoznak a játék több frissítésén, de még várat magára, hogy a játékosok elég sokáig kitartanak-e a játék mellett, hogy láthassák ezeket a fejlesztéseket.

Számos kereskedő ajánlott például visszatérítést a játékért,  a PlayStation pedig teljesen el is távolította a digitális áruházból.

Érdekes lesz megnézni, hogy a játék számai a továbbiakban megemelkednek-e vagy sem. A Witcher 3: Wild Hunt ellenálló darabnak bizonyult a társaság számára. Míg a játék 2015-ben jelent meg, 2019 végén új Steam-rekordot állított fel, 93 835  egyidejű játékossal.

A Netflix sorozat sikere valószínűleg nagy szerepet játszott a fellendülésben, de a játék pozitív véleményei is kétségkívül  fontos szerepet játszottak.

Ha a fejlesztők továbbra is támogatni tudják a Cyberpunk 2077-et, és foglalkoznak a játék kérdéseivel, akkor lehetséges, hogy a játék hasonló élettartamot tapasztalhatnak.

Ti mit gondoltok a játékosok számát illető jelentős csökkenésről?

×