A felhasználó arra kérte a YouTube-ot, hogy ne tegyenek hirdetéseket az elsősegélynyújtó videók elé.

Nos, nem is tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a YouTube és egy felhasználó között lezajló „párbeszéden”.

„Üdv YouTube, esetleg megoldható lenne, hogy ne tegyetek reklámokat az elsősegélyes videók elé? Nincs időm megnézni egy reklámot, miközben a nagymamám éppen fuldoklik egy halszálka miatt.”

„Sajnálattal hallunk a problémáról – a YouTube Premium reklámmentes felhasználói élményt kínál videózás közben. Többet az alábbi linket tudhatsz meg róla. Reméljük, ez segített.”

A felszólítás teljesen jogosan arról szólt tehát, hogy az ilyen életmentő és szörnyen fontos videókat legalább helyezzék már a bevétel fontossága elé, és ne legyenek reklámok az elején.

A YouTube Twitter csapata erre hihetetlen módon olyan jellegű válasszal állt elő, hogy akkor legyünk kedvesek megvásárolni a prémiumot és nem lesz reklám.

Ezután valószínűleg feltűnt a csapattagok valamelyikének a felháborodás, és közzé is tettek egy újabb bejegyzést melyben elnézést kérnek a korábbi válaszért. A Twitter csatorna üzemeltetői ígéretet tettek a felhasználónak, hogy továbbítják az észrevételt a hirdetésekkel foglalkozó csapatnak.

 

Az eredeti bejegyzés közzétételének oka egyelőre ismeretlen, de feltételezhető, hogy egy automatikusan generált válaszról lesz szó.

×