Miközben a profik már a 2021-es Call of Duty League szezonra készülnek, a GA közösség ezzel együtt kitiltotta az AK-47-et a kompetitív szcénából.

Igen érdekes alakul a legújabb Call of Duty játék, a Black Ops Cold War kompetitív színtere. Miközben a profi játékosok közössége már készül a 2021-es CWL szezonra, próbálják kialakítani a legjobb Cold War metát.

Úgy tűnik, ebbe nem fér bele az AK-47.

A GA (Gentleman’s Agreement) a profi és amatőr játékosok közötti egyetértés abban, hogy bizonyos fegyvert, perket vagy equipmentet nem szabad használni, még akkor sem, ha a hivatalos versenyszabályzat nem tiltja. Ahhoz, hogy a versenyek tisztességes módon játszódjanak le, ezt szükségesnek tartják a játékosok, mivel az alap Call of Duty-t átlag játékosoknak és nem profiknak tervezték.

A Treyarch persze támogatja ezt. Tony Flame vezető tervező megerősítette, hogy a játékosokkal azon dolgoznak, hogy kialakítsák a legjobb szabályzatot, mielőtt a versenyszezon hivatalosan elkezdődik. Mivel a profi közösség mára túl erősnek tartja, az AK-47 tiltott fegyver lett a versenyeken. Többek között Alec ‘Arcitys’ Sanderson, a FaZe játékosa is bejelentette, hogy nem játszik többet az említett fegyverrel.

 

Matthew ‘KiSMET’ Tinsley, a Paris Legion egykori játékosa azt mondta: az AK nélküli első meccse „sokkal jobb volt”.

 

Persze vannak, akik nem értenek egyet az AK-47 mellőzésével. Egyesek szerint nem feltétlen arról van szó, hogy túl erősek a meta fegyverek, hanem arról, hogy a profi játékosok egyszerűen saját előnyükre tiltanak meg valamit kompetitív szinten.

Egyelőre nincs infó arról, hogy pontosan mikor indul az idei Call of Duty League, de úgy tűnik, hogy az AK-47-et nem használják majd a profik.

 

https://www.facebook.com/groups/blackopscoldwarhungary

×