Közelebb a start, mind gondolnád.

Már remélhetőleg nem kell sok idő, hogy az Intel végre harcba küldje legújabb processzorcsaládját, a 11. generációs Rocket Lake-ek személyében. Az utóbbi időben többször hallhattunk már róluk, mi szerint egy teljesen új architektúra felépítéssel próbálnak végre új színt vinni az Intel processzorarzenáljába.

Az első képek egyike/ Kép: Videocardz

Mostanra pedig több helyen is feltűnt egy-egy Rocket Lake platorm képviselő, többek között lekapták a Core i9-11900 fejlesztői verzióját, ami 1,8 GHz-es alapórajellel rendelkezik. Felesleges aggódni a teljesítmény miatt, ugyanis ez csupán egy fejlesztői verzió, amik javarészt alacsonyabb órajeleken operálnak.

A processzor első képei mellett az első CPU-Z pontszámok is felkerültek a világhálóra. Sajnos a jelek szerint nem ez a példány fogja megváltani a világot, ugyanis 582 pontot ért el a CPU-Z egyszálas teljesítményét vizsgáló benchmarkban,  ez egyébként megegyezik a két generációval előtti i9-9900KS teljesítményével.

A többszálas tesztben pedig 5262 pontot tudott összehozni a tesztelői darab, ami az előbb említett i9-9900KS esetén 5997-re rúgott, szóval egyelőre úgy néz ki a fejlesztői verziók nem túl combosak, legalábbis a CPU-Z tesztjeiben nem remekelnek igazán. Remélhetőleg valós környezetben más lesz a leányzó fekvése…

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×