A Riot Games szereti feltölteni a játékait háttértörténettel. A League of Legends esetében ez nagyon jól megy, a Valorantban pedig most jön az új irány.

Tavasszal mindenki Valorant-lázban égett. A Riot Games elindította a bétát, aminek a hozzáférését több millióan vadászták a Twitch platformján. Végül egy rövid tesztidőszak után nyáron elstartolt hivatalosan is a móka. Azóta bárki által szabadon elérhető a játék, ugyanis a League of Legends-ből jól ismert ingyenes modellel élesítették. Minden pálya, karakter és fegyver elérhető mindenki számára, csupán a kozmetikai elemekért kell fizetni. Ez pedig véleményem szerint teljesen rendben van így.

Persze a Valorant nem csak egy üres FPS játék. A játékban felbukkanó ügynököknek személyiségük van, valamint kidolgozott háttértörténettel is rendelkeznek. Na meg persze a világ sem véletlenül olyan amilyen, ám erről eddig még keveset hallhattunk.

A következő epizódtól kedve viszont ez megváltozik.

David Nottingham, a Valorant kreatív igazgatója nemrégiben azt ígérte, hogy a játék háttértörténetére komolyabb hangsúlyt fognak fektetni a jövőben, mint eddig. Ez javítani fog az élményen is, elvégre tudni fogjuk, hogy mi miért történik, valamint további karaktereket és pályákat vezethet elő.

Arról nem is beszélve, hogy mára már számtalan teória terjeng a világhálón, s ezeket is szeretnék vagy hivatalossá tenni, vagy megcáfolni.

Ha tehát tetszik a Valorant világa, az Episode 2 startjától kezdve mindenképpen figyeld közelről az eseményeket, ugyanis a Riot Games rákapcsol a történetmesélésre.

Forrás

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×