Egy 6 éves srác azt hitte játékpénzt költ el kedvenc videojátékában. Mint kiderült, több millió forintnak megfelelő összeget húzott le anyuci bankszámlájáról.

Nem először hallunk olyan történetről, amikor fiatalok felelőtlenül játékon belüli cuccokat vásárolnak, elképesztő összegekért. Persze az ehhez szükséges forrást nem ők, hanem a szülők biztosítják, a tudtukon kívül.

A New York Post híre szerint egy amerikai anyuka, Jessica Johnson 6 éves kisfia annyira szerette a Sonic Force nevű mobiljátékot, hogy szívesen költött is benne. Persze azt nem tudta, hogy igazi pénzt.

Így összesen 16 ezer dollárt, azaz nagyjából 4,6 millió forintot költött el idén nyáron.

A srác természetesen az édesanyja mobilján játszott, ahol a bankkártya be volt állítva. Jessica először azt hitte, hogy csalók lopták el a pénzt, a bank azonban azt mondta: nyugodtan forduljon az Apple-höz. Sajnos egy ilyen esetben a szülő a felelős, hiszen a Google és az Apple is lehetőséget teremt arra, hogy a szülők korlátozásokat állítsanak be. Így a gyerek nem tud véletlenül sem költeni. Sajnos Jessica ilyen beállításokat nem alkalmazott.

A srác látta, hogy különböző kiegészítő csomagok tud venni a játékhoz, azt azonban nem tudta, hogy az valódi pénzbe kerül.

Sajnos az édesanya kicsúszott a tranzakciók utáni 60 napos periódusból, így nem biztos, hogy visszakapja a pénzt.

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×