Egy nemrégiben közzétett felmérés szerint a játékosok több mint egynegyede nem mondja el családjának, hogy mennyi időt tölt játékokkal.

Azt gondolom, minden gyerek, aki videojátékok mellett nőtt fel, ismeri azt az érzést, amikor a szülő/nagyszülő rászól, hogy játék helyett inkább tanuljon, segítsen, aludjon. A játék néha olyan örömet okoz, hogy elfeledkezünk a külvilágról, vagy épp az egyéb feladatokról, akár kiskorban, akár később. Emellé párosulhat némi szégyenérzet is, amikor az ember nem is meri más bevallani családjának, barátainak, hogy mennyit is játszik általában. Például, amikor egész éjjel pörög a frissen megjelent AC, vagy CoD. Vagy épp most a Cyberpunk 2077. A Kaspersky és a Savanta 17 országban több mint 5000 embert kérdezett meg a témában. Arra voltak kíváncsiak, mit szólnak a szülők, a család ahhoz, hogy valaki játszik.

A válaszadók 27 százaléka azt mondta: nem mondja meg szüleinek, mennyit játszik, mert valójában szégyenli.

Ennek legfőbb oka, hogy a szülők úgy vélik, hogy a játékok rossz hatással vannak az egészségre, a tanulásra stb. Amikor valaki lenyom egy 4 órás Warzone maratont, anélkül, hogy enne/inna, mozogna, valahol igazuk is van.

Persze előnye is van, annak ha valaki elmerül a virtuális világban, például javítja a térérzékelést, a vizuális készségeket, a reflexeket, a kéz-és szemkoordinációt, csökkenti a stresszt és a szorongást, növeli az önbizalmat. Ezen kívül most a járvány idején segít némileg kapcsolatot tartani az emberekkel.

A válaszadók fele úgy érzi, hogy ha szülei is játszanának valamivel, a kapcsolatuk egészségesebb lenne.

„A játék nagy segítséget nyújtott az emberek számára idén; vigaszt, megkönnyebbülést és barátságot kínált nehéz időkben” – mondta Andrew Winton, a Kaspersky marketing alelnöke. „Ám sok család számára a játék negatív megítélése nagyon kontraproduktív lehet. Reméljük, hogy ezek a fenti szavak segítenek másoknak, hogy jobb legyen a játékosok és szülők közti kommunikáció” – tette hozzá.

Te le szoktad mondani otthon, hogy mennyit játszol?

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×