Egy új leak szerint a PlayStation 5 többre lesz képes, mint mi azt elsőre gondoltuk. Egészen pontosan ez a fejlesztőktől függ.

Egy új leak szerint a PlayStation 5 többre lesz képes, mint mi azt elsőre gondoltuk. Egészen pontosan ez a fejlesztőktől függ. Nyilvánosságra került egy dokumentum, amiben a Sony megmagyarázza, hogy egészen pontosan mi szükség van az „Activities” opcióra az új generáció esetében.

Ezzel lényegében nyitnak a zsúfolt magánélettel és sokat dolgozó felhasználók felé. Azoknak kívánnak segíteni, akik nem szeretnének a lopott 30-40 percükben hatalmas területeket átkutatni tényleges játék helyett, hanem élvezni szeretnék a történetet. Az Activities ugyanis gyors elérést biztosít különféle kiemelt küldetésekhez, játékelemekhez.

Jelenleg a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls és a Sackboy képes működésre bírni ezt a rendszert.

Előbbi esetében például azonnal lehet ugrálni sztori küldetések, valamint mellékküldetések között. Így nem kell átmásszunk a teljes városon, hogy eljussunk A pontból B pontba. A Demon’s Souls esetében pedig tábortüzek között ugrálhatunk, hogy ezzel is spóroljunk a felesleges mozgással töltött időn.

Mivel a Sony elsősorban a single player (egy játékos), történetközpontú játékokat gyártja és forgalmazza, érthető, hogy ebbe az irányba terelné a játékosokat és a fejlesztőket. Összességében ez egy kiváló lehetőség, ha a fejlesztők nyitottak rá, tényleg átírhatja a játékokról alkotott képünket a Sony. S újból elhozhatnák a single player játékok aranykorát.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×