Az informatikai fejlődés gyors tempóban teremt új lehetőségeket az otthonok kényelmének és biztonságának javításához.

Az informatikai fejlődés gyors tempóban teremt új lehetőségeket az otthonok kényelmének és biztonságának javításához. Az okosotthonok olyan rendszereket foglalnak magukban, amelyek képesek kommunikálni a mobiltelefonunkkal, tabletünkkel vagy számítógépünkkel, így távolról is irányíthatjuk az otthonunk automatizálását.

Az otthonok automatizálása ma már egyáltalán nem luxus, hanem egy természetesen elvárható igény.  Sok rendszer elérhető, amelyeket egyszerűen és megfizethetően telepíthetünk. Azok a rendszerek, amelyek egy központi vezérlőegységgel felszereltek és vezeték nélküli hálózaton keresztül működnek, kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, ami hozzájárul elterjedésükhöz. A telepítésükhöz csupán egy stabil WIFI-hálózat és router szükséges.

Milyen lehetőségeket kínálnak az okos otthonok?

  • Kényelmes környezetet: Az okosotthonok segítségével könnyedén irányíthatjuk a világítást, a fűtést, a hűtést, a biztonsági rendszereket és a szórakoztató-technológiát. Ezek az okosrendszerek és eszközök a napi életünket egyszerűsítik és kényelmesebbé teszik.
  • Egészségesebb környezetet: Az okosotthonokban a légtisztító berendezések is fontos kellékek az egészségmegőrzés és a kellemes környezet megteremtése szempontjából, ahogy a párásító készülékek vagy a fűtést és hűtést automatizáló okoseszközök is.
  • Okosvilágítást: Az okosotthonokban a világítás is automatizálható. A megfelelő okos világítási megoldások segítségével energiatakarékosságot érhetünk el.
  • Audiovizuális megoldásokat: Az okosotthonokban az audiovizuális eszközök is vezérelhetők okostelefonunkkal vagy táblagépünkkel, ezek a megoldások egyszerűsítik a szórakozást és a szórakoztató-technológiák használatát.
  • Biztonságot: Az okosotthonok biztonságtechnikai megoldásokat is tartalmaznak. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a távoli kamerafigyelést, és az azonnali riasztást küldenek okoseszközünkre veszélyhelyzetek esetén. Tűz- és füstjelzők, gázszivárgás- és szén-monoxidérzékelők is részei az okosotthon biztonsági rendszereinek.

Az okosotthonok térnyerése egyértelmű jele az otthonautomatizációs rendszerek folyamatos fejlődésének. Az okos otthonok még elérhetőbbé válnak a jövőben, és az IT-világ vezető márkái is részt vesznek ebben a piaci szegmensben. Ilyenek például a Xiaomi okoseszközei, amelyek elérhetők a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában is!  Az okosotthonok segítenek a kényelem, az energiatakarékosság és a biztonság növelésében, és érdemes kihasználni ezeket az előnyöket.

×