Timo Werner, Sadio Mane, Georginio Wijnaldum és Riyad Mahrez is esélyesek egy újabb TOTW In-Formra az elmúlt heti teljesítmények alapján.

Akik a FIFA 21-ben Premier League csapattal futnak fel a pályára, elégedetten dörzsölhetik tenyerüket a TOTW 8 megjelenése előtt. Több szempontból is szerencsésen alakult ugyanis a PL játékosok elmúlt hete. Jó eséllyel több nagyágyú is megkapja a maga In-Form lapját. Egyrészt a legfontosabb, hogy jól teljesítettek hazájuk nemzeti csapatában, és a válogatott szünetben is maradandót tudtak nyújtani. Másrészt az érintettek mindegyike kimaradt a múlt heti TOTW-ből, így ezen a héten gondolkodás nélkül beválogathatja őket az EA a hét legjobbjai közé.

  • Itt van például rögtön Wijnaldum, a Liverpool holland középpályása, aki duplán beköszönt Bosznia-Hercegovina kapujába. Tény, hogy nem a legmagasabban jegyzett ellenfél, mégis pont ez a két gól kellett a három ponthoz a 3:1-re végződő meccsen. Hollandia ezzel még életben tartotta reményeit a csoportgyőzelemre, hiszen csak egyetlen pontra vannak az éllovas olaszoktól.
  • Timo Werner szinte teljesen hasonló teljesítményt hozott össze, csupán a szereplők mások. Ő is duplázott a német válogatottban, és az a meccs is 3:1 lett Ukrajna ellen. A Chelsea csatárának teljesítménye azonban egyetlen dolog miatt talán még nagyobb horderejű, ezzel a győzelemmel a németek a csoport élén várják a folytatást.
  • Mahrez gólt és gólpasszt jegyzett Algéria válogatottjában, ráadásul a csoport legnagyobb riválisával, Zimbabwével szemben. Algéria ezzel a rangadóval félig már meg is nyerte a csoportot.
  • És jöjjön egy újabb PL játékos, szintén Afrikából, Mané győztes góljával Szenegál ugyanis kijutott az Afrikai Nemzetek Kupájára. Függetlenül a hátra levő fordulók eredményétől, elsőként biztosították be helyüket a kontinensviadalon.
  • Szinte biztosan számíthatunk valakire a skót válogatottból is, Skócia ugyanis az 1998-as VB óta nem járt semmilyen világversenyen. A tizenegyespárbajban kiharcolt EB részvétel hősei közül talán a Celtic 25 éves játékosa Ryan Christie érdemelné meg legjobban az In-Formot. Ő szerezte ugyanis a vezető találatot a rendes játékidőben, a többi pedig már történelem.
  • TOTW In-Formra számíthat még Vidal is, Peru elleni duplájának köszönhetően, a dánok győzelméhez két góllal hozzájáruló Eriksen, és a gólt és gólpasszt is jegyző Hakimi is.
  • És persze beszéljünk egy kicsit haza is! Ha már a skót hősöket megünnepeljük, ne menjünk el szó nélkül a magyarok mellett sem. Szobolszai Dominik is bőven megérdemelne egy In-Formot a héten.

És nem csak mi gondoljuk így, a nemzetközi hírportálok is úgy vélik, a fent említett teljesítmények többsége igenis megérdemelt helyet biztosítana a TOTW 7-ben:

Utolsóként megemlíthetjük még Ziyech nevét is, aki szerzett 2 gólt, és adott egy gólpasszt is a Marokkói válogatott színeiben. Mivel azonban két héttel ezelőtt megkapta a maga In-Formját, ez a teljesítmény most lehet, hogy jutalom nélkül marad a FIFA 21 heti álomcsapatában. Papíron kaphatna speciális lapot, de talán az EA nem akarja túltolni Ziyech fejlődését az év elején, illetve épp elég PL játékos jelentkezett be így is a helyekre.

Egy valamit érdemes még szem előtt tartani, méghozzá a keddi játéknapot a Nemzetek Ligájában. Pályára lép ugyanis még Németország, Spanyolország, Franciaország és Portugália is. 

 

×