Ők is érezték, hogy ez így nem volt teljesen rendben.

Az utóbbi időkben elég sok botrány kötődik a Twitch háza tájához. Ezek közül is kiemelkedik a pár hónapja kezdődő copyright strike probléma, amikor is a lila óriás tömegével küldte ki a szerzőjogi felszólításokat. Hirtelen ugyanis a zenei jogvédők egymás után tüzeltek a Twitch-re, mert a streamerek jogvédett zenéket hallgattak a közvetítéseik során.

Mivel a Twitch igencsak gyengén reagálta le a helyzetet, sokak nemtetszésüket fejezték ki. Ezen „vádakra” most reagált a streamer platform.

Bocsánatot kértek minden érintettől a felmerülő kellemetlenségek miatt.

 

A bocsánatkérő levél mellett megemlítették, hogy készül már az automatizált klipkereső, amivel beazonosíthatóak a jogvédett tartalmak. Azt is elárulták, hogy az egész felhajtás a jogvédők kérelmeinek „köszönhetők”, ugyanis ameddig korábban egy év alatt maximum 50 darab ilyen beadvány érkezett hozzájuk, addig mostanra már több ezer érkezik havi szinten. Erre az ugrásszerű növekedésre viszont nem voltak felkészülve, sőt még a kommunikációt is elrontották, ezért volt ekkora perpatvar.

 

Tisztában vannak vele, hogy nem volt korrekt és hogy sokaknak évek munkája veszett el, de már gőzerővel dolgoznak az új rendszeren, ami remélhetőleg hamarosan debütál és onnantól kezdve nem kell minden klipet törölni. Mindezek ellenére továbbra is azt ajánlják, hogy senki ne hallgasson jogvédett zenei tartalmat, az a biztos ugyanis.

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×